Sönke Rothenberger om branden, nye heste og Tokyo

10-02-2020 15:23

Ved CDI-stævnet i Amsterdam lavede den australske journalist Chris Hector et interview med den tyske dressurrytter Sönke Rothenberger om branden, der sidste år dræbte fem af familiens heste, om de nye heste han har på vej i sporten og om hans tanker om OL i Tokyo

Copyright Ridehesten.com
Sönke Rothenberge ved EM 2019 - et halvt år efter branden. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Interviewet fandt sted på omtrent samme tid, som Australien var hærget af brande, så snakken startede helt naturligt omkring den brand, som for snart et år siden ødelagde en del af familien Rothenbergers historiske ejendom Erlenhof og som krævede fem hesteliv.

– Det er det værste, jeg nogensinde har oplevet, og det er en oplevelse, der ofte dukker op i tankerne, når jeg har et stille øjeblik, fortæller Sönke, der forventer, at byggeret vil være færdigt i slutningen af februar – et år efter ulykken.

Sönkes tophest Cosmo e. Van Gogh/Frühling bliver 13 år i år, og er fortsat den hest, Sönke sætter sin lid til ved de største stævner, men han har flere Grand Prix-heste på vej.

Nyheden fortsætter efter annoncen

I interviewet fortæller han om den hest, som han deltog i Amsterdam World Cup med, Santiano e. San Amour/Lord Sinclair, der er en stor hest på 182-183 cm, hvilket man ikke nødvendigvis ser, fordi Sönke selv er høj. – Vi har haft ham i tre år, og fordi han er så stor, så har han haft brug for ekstra tid til at få alle brikkerne til at falde på plads. Han har et stort potentiale, men det var lidt af en opgave at sætte det hele sammen, og han har stadig behov for en masse rutine. Han giver en rigtig god følelse, fortæller Sönke til et australske Horse magazine.

Sönke, der trænes af sine forældre (Gonnelien og Sven Rothenberger) samt Johnny Hilberat, fortæller, at Cosmo er godt gående og går almindelige vintertræning lige nu. Det er hans drøm at være blandt de tre ridende på det tyske hold til OL 2020 i Tokyo med Cosmo, og det har lykkedes ham de sidste tre år til EM 2017, WEG 2018 og EM 2019. Sönke har altid været fan af Charlotte Dujardins stævnepolitik med Valegro, som hun kun har startet i de allervigtigste stævner.

– Sådan havde jeg det allerede inden, jeg debuterede Cosmo. Når man har en god hest, behøver man ikke at overbevise folk om det hver eneste weekend. Der er kun et vist antal kilometer i dem, og jeg vil gerne spare Cosmo, så meget han jeg, afslører ham.

Læs hele interviewet på engelsk på Horse Magazine.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen