Sophias stjerne er gået bort

31-10-2022 15:13

Trine Askjær-Jørgensen

– Himlen har fået den største stjerne nogensinde i dag, sådan skrev Sophia Boje Obel Jørgensen for kort tid siden på sin Instagram-profil. Efter en uge med alvorlig sygdom måtte hendes tophest, Brilliant, i dag til sidst kaste håndklædet i ringen

Juniorrytter Sophia Boje Obel Jørgensen, der sammen med den mørkerøde oldenburgervallak Brilliant e. Bretton Woods/ Diamond Hit har haft en helt uforglemmelig sommer resultatmæssigt, har i dag desværre måttet sige farvel til sin elskede tophest.

For en uge siden blev Brilliant pludselig alvorligt syg og i hast kørt på hestehospital, hvor han blev opereret, og Sophia og hendes familie var hos ham hele natten. I dag skulle vallakken så opereres igen, men nu er det tydeligt, at han til sidst måtte opgive kampen. Sophia har netop skrevet på sin Instagram-profil, at han må hvile i fred. Der var desværre intet, dyrlægerne kunne gøre.

– Himlen har fået den største stjerne nogensinde i dag. Vi var nødt til at sige farvel til den mest kærlige hest, jeg nogensinde har mødt, den største stjerne, min bedste ven, min "partner in crime", min dansepartner og mit et og alt. Jeg kan slet ikke beskrive, hvor meget jeg kommer til at savne dig. Du betyder alt for mig. Jeg vil aldrig glemme dig. Jeg elsker dig, skriver Sophia.

Sophia, der tidligere har haft enorm succes som ponyrytter, tog skridtet op på hest, og med Brilliant har hun fortsat den imponerende succes på stævnebanerne. I sommers vandt ekvipagen individuelt sølv og guld ved EM for juniorer. Sidste år vandt de det danske mesterskab for juniorer, og igen i år satte parret en tyk streg under, at de tilhører eliten, idet de sikrede sig endnu en DM-guldmedalje.

 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen