Søren holdt nullet

30-05-2014 18:53

Søren Nørgaard Pedersen har som den eneste to nul-runder bag sig inden søndagens finalen, men han presses af den lokale rytter Dorte Dahlmann Olsen med 2 fejl

Banen ved første runde af det danske seniormesterskab udfordrede i høj grad rytterne, og hestenes kvalitet. Der kom nedslag stort set overalt på banen, og den eneste rytter som formåede at ride to fejlfrie runder var Søren Nørgaard Pedersen og Tailormade Chaloubet, der ikke har stor rutine på forhindringer af denne størrelse, men i høj grad udviser både kapacitet og forsigtighed på banen. Hestens manglende rutine kompencerer Søren så i høj grad for - han blev 2'er ved DM sidste år og året før vandt han med Tailormade Carvetta.
Søren holder ikke hviledag som de øvrige mesterskabsryttere, han rider nemlig samtidig ved det internationale stævne i Hamburg, hvor han har kvalificeret sig både til Youngsterfinalen og til en afdeling af den præstigesfyldte serie Global Champions Tour, hvor han rider Tailormade Esperanza De Rebel.

Dorte Dahlmann Olsen var den rytter, som var tættest på at true Søren, idet hun med den super velspringende C. Itti blot blev noteret for en enkelt tidsfejl i begge runder.

Thomas Dresler og Never Say Never fik fem fejl i første runde, men i anden runde var de sikkerheden selv og de holdt sig inde i topkampen med en fejlfri runder, og ligger nu på tredjepladsen med fem ffejl
Thomas Sandgaard, der tidligere har vundet DM på Amarone fik en enkelt tidsfejl i første runde, og de så ud til at være i topform i dag. Men på næstsidste forhindring fik Sandgaard nedslag i anden runde, og en tidsfejl gav han ialt 6 fejl. På femtepladsen følger Thomas Velin og Chopin van het Moleneind der fik seks fejl i første runde, men kom stærkt igen med en enkelt tidsfejl i anden runde. Sidste års danske mester Lars Bak Andersen har solgt sin mesterskabshest, men er til start med Arcado L som han fik fire fejl med i bege runder.

Simon Yde blev noteret for 9 fejl i første runde på Diblesse, men også han kom stærkt tilbage med et fejlfrit ridt i anden runde. For Søren Møller Nielsen gik det omvendt, idet han blot havde en enkelt fejl i første runde med Velerne, men i anden runde blev det til to nedslag. Fire ryttere fik 10 fejl over dagens to runder, det er: Rikke Haastrup Kristensen, Kim Henriksen, Torben Frandsen med begge sine heste. 

DM finalen rides på søndag kl. 14.00 - dagens resultat kan ses her

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen