Søren Møller Rohde vinder DM

05-05-2024 17:28

Søren Møller Rohde er ny danmarksmester for seniorer, men der var tæt løb i dagens omspringning, hvor både Christian Jansen og Torben Frandsen også red med om titlen. Derudover blev U18-debutanten Malou Therese Mulbjerg Larsen vinderen af Agria DRF Mesterskabet for U18-ryttere

Søren Møller Rohde er ny danmarksmester for seniorer. Sølvmedaljen gik til Christian Jansen, mens Torben Frandsen tog bronzemedaljen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I dag blev årets mesterskabsstævne i springning afsluttet på Stutteri Ask, og trods det våde vejr, var det en dag med stor glæde og imponerende præstationer på banen. Vinderen af DM for seniorer og DRF Mesterskabet for U18-rytterne blev fundet, og her blev det blandt andet til en suveræn hjemmebanesejr for Søren Møller Rohde.

Søren Møller Rohde lå allerede forud for finalen i dag klart i front, da han som den eneste klarede sig fejlfrit igennem banen i den indledende kvalifikationsklasse i fredags. De øvrige placeringer i den foreløbige stilling var ligeledes domineret af garvede ryttere, her lå Emil Hallundbæk på en foreløbig andenplads, mens Kasper H. Hansen lå på en foreløbig tredjeplads.

Søren dannede ved dette mesterskab par med den 10-årige hoppe, Grace Ask e. Draco de Revel/ Contender, som han også har flere internationale starter på. Foruden de sportslige præstationer fungerer Grace Ask også i avlen gennem embryo-transfer, og det ligeså med stor succes.

Søren Møller Rohde og Grace Ask. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

Finaleklassen for seniorerne blev afviklet i en S3***/S**** på 150-160 cm, og også her formåede Søren og Grace Ask at levere et ridt i særklasse og kunne dermed holde fast i føringen. Endnu en gang blev det til et sikkert og fejlfrit ridt for parret, der dog fik en enkelt tidsfejl i omspringningen.

Søren blev dermed den eneste rytter, der klarede sig fejlfrit igennem den udfordrende bane i begge runder, og han sikrede sig dermed titlen som danmarksmester for seniorer.

Søren fortalte efter præmieoverrækkelsen om sejren:

– Jeg synes, hun sprang rigtig godt. Jeg havde to rigtig gode ture med god rytme, og det hele flaskede sig bare for mig i dag. Søren løftede ligeledes sløret for en drøm om at ride OL, som han mangler den sidste kvalifikation til.

Hør hele interviewet med Søren her:

Der var tæt kamp om de øvrige pladser på sejrsskamlen, og her blev et hurtigt ridt i omspringningen afgørende for Christian Jansen, der forud for finalen lå på en foreløbig femteplads. Sammen med den 10-årige hoppe Daiquiri e. Catoo/ Clarimo (opdr. Theresa Dueholm Petersen) klarede han sig fejlfrit igennem hovedrunden, og det sendte dem videre til en spændende omspringningsrunde.

Christian levede i omspringningen op til speakerens ord, der kaldte ham "Danmarks hurtigste springrytter". Det blev nemlig en lynhurtig tid på 60,15 sekunder, der sikrede parret sølvmedaljen, da ingen andre i klassen, udover Søren, formåede at ride fejlfrit i omspringningen. Det blev derfor til en sølvmedalje for Christian og Daiquiri.

Christian Jansen og Stenvangs Daiquiri. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

Bronzemedaljen sørgede Torben Frandsen for at sikre sig. Sammen med Colina 70 e. Colman/ Cassini I red Torben en fejlfri hovedrunde, men i omspringningen tog Colina dog en enkelt bom med sig, og tilmed fik parret også en enkelt tidsfejl. Men med en placering som nr. 4 i fredagens indledende klasse og finaleklassens næsthurtigste omspringningstid blev det til en plads på sejrsskamlen for Torben.

Torben Frandsen og Colina 70. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

Vindere af DM for seniorer blev altså Søren Møller Rohde, mens Christian Jansen vandt sølv, og Torben Frandsen vandt bronze. Den nyslåede danmarksmester blev traditionen tro fejret med et champagnebad og en tur i vandgraven.

U18-debutant vandt guld
Hos U18-rytterne var der i dag også store ting på spil, da finalen i Agria DRF Mesterskabet skulle stå. Forud for finalen lå Malou Therese Mulbjerg Larsen i front med Champagne KS (71) e. Connor/ Common Sense, da de i den indledende kvalifikation klarede sig bedst til trods for fire fejl.

Tæt efter Malou lå Cornelie Catarina Christiansen på en foreløbig andenplads, mens Karla Langgaard Estrand lå på en foreløbig tredjeplads. Det var dog kun ganske få decimaler i den samlede tid (inkl. strafpoint), der adskilte rytterne, og der var derfor lagt op til en spændende finale i dag.

Finaleklassen for U18-rytterne blev afviklet i en MA2** på 135-140 cm, og det våde vejr blev her endnu en udfordring på den svære bane.

Malou havde debut i U18-mesterskabet, da hun indtil nu har startet som childrenrytter. Finalen var derfor også parrets første 140 cm-klasse, men til trods for både vanskelige vejrforhold og en debut i den svære klasse, lykkedes det alligevel Malou at klare sig fejlfrit igennem både hovedrunden og omspringningen i finalen i dag.

Det gjorde hun tilmed på den imponerende omspringningstid 61,58 sekunder, og det blev derfor til en sikker sejr og en ny titel som danmarksmester for U18 for Malou og Champagne.

Hør interviewet med den nye U18-mesterskabsvinder her:

Både Cornelie og Karla formåede at holde fast i deres foreløbige placeringer i dagens finale. Cornelie sørgede sammen med Izak e. Baltic VDL/ Matterhorn for at ride sig fejlfrit igennem begge runder i dag, hvilket kun Malou og Cornelie opnåede. Med en omspringningstid på 66,60 sekunder blev det derfor til en sølvmedalje for Cornelie i dag.

Karla og Diakhan e. Diamant de Revel/ A'Khan Z (opdr. Carsten Carstensen) red sig også fejlfrit igennem hovedrunden, men en enkelt bom kostede dem fire fejl i omspringningen. Den hurtige tid på 62,77 sekunder blev derfor afgørende for Karla, der endte med at tage bronzemedaljen.