Spændende ridestævne på Ågerupgård - OPDATERET

01-02-2015 19:45

Der var lagt op til spændende ridning i weekenden på Ågerupgård, hvor der var udskrevet klasser af alle slags. Paradressur, kür, åben votering i MB0 samt klasser op til Grand Prix Special

Dagens første klasse i dag var AAGS cup, hvor rytterne i går red LA1 og i dag finale i LA2. Dennis Holst havde ellers lagt god afstand til sine konkurrenter i går, men måtte se sig forbigået af Julie Lohmann Brodersen på Svanegaardens Cosima, som samlet vandt cuppen med 139.24 %. Nummer 2 blev Stine Grimbühler på Ninjar med samlet 136.63 %, mens at nummer 3 blev Monika Mørris Maurin på Hoya’s Safira med samlet 135.90 %.

Derefter fortsatte de høje niveau, dog i en klasse med få starter. Vinderen af LA6 blev Sandra Kudahl Kærgaard på Drisdal’s Co-Co Chanel med flotte 70.52 % efter et meget harmonisk program.

Ågerupgård har ved dette stævnet udskrevet lidt andre klaser end hvad der normalt bliver udskrevet til distriktstævner. I går bød de på en klasse for paradressur rytterne, og i dag en MB0 med åben votering af dommer Niels-Erik Bøchman. Han kommenterede rytternes ridt hen af vejen i deres programmer, med både kommentarer til rytterne samt øvelsernes karakterer. Meget lærerigt for de mange fremmødte tilskuere og et super godt initiativ af rideklubben. Klassen blev vundet af Stine Fink på den letfodede vallak, Zuma Sem med hele 71.79 %. Hun lagde derved et godt stykke til klassens nummer to, Anja Maria Moa der med Stenkjers Fortuna opnåede 66.79 %.

Derefter var det tid til endnu en klasse, som man ikke ser mange af til distriktstævnerne. Denne gang var det en åben klasse, hvor man kunne vælge imellem Intermediaire A,B, I, II samt Grand Prix og Grand prix Special.
Der var højt niveau for starten af, og flere dygtige ryttere havde meldt til start. Vinder af klassen blev Michala Damm – Frydenberg der med Heslegård’s Rismon red til hele 72.76 % og henviste Charlotte Heering til andenpladsen. Den indtog hun med 70.00 % på hesten Bufranco mens at nummer tre blev Nanna Skodborg Merrald på Weltliebe med 68.70 %.

Dagens sidste klasse var kür for junior og youngridere. Endnu engang et godt initiativ, i det at de ellers kun får redet kür til Ecco Cup og DM, hvor det virkelig gælder. Her blev klassen vundet af Mathilde Worm på Corina med et samlet procent på 68.37% fra de to dommere. På andenpladsen blev det sidste års bronzevinder ved DM for juniorer, Nana Gajhede på Dark Knight der opnåede 67.56 %. Tredjepladsen gik til Trine Kristjandottir på Spranggaards Nephew med 65.62 %.

Derved kunne Ågerupgård afslutte weekendens stævne, med ros fra både tilskuere og ryttere.

OPDATERET MED VIDEO
Her nedenfor kan i se hvordan det foregik under MB0 med åben votering. Videoen er af Stine Fink på Suma Sem som også vandt klassen.

Videoer

Ridehestens fotograf var tilstede hele dagen i dag. Billederne vil kunne ses på Ridehesten.Com i næste uge!

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen