Spænding, dramatik og super sport ved DM

26-07-2009 16:54

Britt Carlsen

Prinsesse Nathalie vandt fuldt fortjent det danske mesterskab på Rigoletto, foran Anne van Olst og Sune Hansen - men spændingen var til at skære i på Broholm og det tusindtallige publikum fik dressur af høj international klasse at se i den smukke slotspark

Publikum myldrede ind i slotsparken på Broholm i dag fra morgenstunden, og de fik dressur at se på meget højt niveat: først i Bundgaard Byg Intermediaire og derefter i det danske mesterskab. Stemningen er helt i top på Broholm, hvor publikum i høj grad har haft lejlighed til at slippe begejstringen løs over mange, flotte finale ridt i dagens afgørende kür. Prinsesse Nathalie lå i spidsen med Rigoletto med knap fem point ned til Anne van Olst og Clearwater. Nathalie udbyggede afstanden i dagens kür, da hun og Rigoletto dansede gennem deres program, som blev honoreret med 78,10% og dermed sluttede de på 221,37 point. Sune Hansen var meget tilfreds med sit ridt på Gredstedgårds Casmir, et ridt der blev honoreret med 75,25% og det holdt ham inde i medaljekampen og kampen om sølvmedaljen. Spændingen var næsten til at skære i, da Anne van Olst red på banen med Clearwater - og så virkede hendes kür-musik ikke. Alt blev forsøgt, lige meget hjalp det. Anne måtte ride ud igen og finde endnu en reserve-CD i bilen, og så fik hun lov til at ride sidst. Det var derfor spændende, om Clearwater ville være mærket af hændelsen, men heldigvis for Anne, så arbejdede han flot og lydigt gennem programmet, og med 75,45%/214,08 point sikrede de sig sølvmedaljen foran Sune Hansen, der fik 213,72 point. Andreas Helgstrand lå på 4. pladsen inden dagens kür, og han satsede fuldt ud på Carabas for om muligt at opnå en medalje, det gav nogle spektakulære øvelser, men desværre også et par fejl, og dermed måtte Andreas se sig passeret til 4. pladsen. Det blev også de fire ryttere, som kommer til at repræsentere Danmark ved EM i England i slutningen af august, bestemte landstræner Rudolf Zeilinger under stævnet.

I Ridehestens august nummer kan man læse meget mere om DM-stævnet på Broholm, læse interviews med rytterne, landstrænerne, og mandag kan man her på siden se de mange flotte fotos fra mesterskabsstævnet.