Springbank II VH vandt endnu engang med ny rytter

02-10-2021 20:43

Endnu et Hesselhøj Donkey Boy-afkom er gået til tops i Breeders Trophy ved SWB Equestrian Week på Flyinge, nemlig 5-års vinderen, Diploid, mens den internationalt kendte hingst, Springbank II VH, vandt 7-års klassen med sin ejer Yara Reichert

Copyright Ridehesten.com
Springbank II VH vandt endnu engang det svenske dressurchampionat, og nu som 7-års var det med hingstens nye, tyske ejer Yara Reichert i sadlen. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard.
Nyheden fortsætter efter annoncen

I det svenske Breeders Trophy for 5-årige dressurheste gik sejren i dag til vallakken Diploid e. Hesselhøj Donkey Boy/ Topaasch, der er opdrættet af den succesfulde avler Lena Nyström og redet af unge Vendela Eriksdotter Rubin. Hesten blev belønnet med 9,2 for både balance/løsgjorthed og kapacitet og fik samlet 89,0 point. Andenpladsen gik til Moretti Weltino e. Dante Weltino/ Master redet af Ida Küchenmeistern Nordenberg til 83,20 foran hoppen St. Paulia e. Blue Hors St. Schufro/ Topaasch redet af Johan Svensson til 80,10.

Hos 6-års hestene gik sejren til Benito SC e. Benetton Dream FRH/ Troll redet af Maria Eriksson til 84.20 point. 
Fontanell e. Fürstenball/ Ampere, endnu et opdræt fra Lena Nyström, blev af Anita Roslund redet til andenpladsen med 83.20, mens Ztorm e. Zuidenwind/ Briar blev af Ebba von Essen redet til 80.10 point og en tredjeplads.

Nyheden fortsætter efter annoncen

En "gammel kending" gik med sejren i 7-års finalen, nemlig avlshingsten Springbank II VH e. Skovens Rafael/ De Niro, der har været ejet i fællesskab med Helgstrand Dressage og opdrætteren Tobias Hansson samt Tine Hennix. Springbank II VH har vundet det svenske championat hvert år, siden han var 3 år – og det har været med både Severo Jurado Lopez og Betina Jæger i sadlen – og nu også med sin nye, tyske ejer Yara Reichert, der rider hos Ulla Salzgeber.  Hingsten, der har været flittigt benyttet i den danske avl og ligeledes er flerfold championatsvinder i Danmark, vandt med karaktererne 9,3 for trav, 8,3 for skridt, 9 for galop, 8,5 for løsgjorthed og 9,3 for kapacitet. Sammenregnet med de tekniske karakterer for ridtet gav det 82,543. Nr. 2 i finalen Zenit e. Zuidenwind/ Don Schufro redet af Mia Runesson til et samlet resultat på 79,700.

I skrivende stund er Cathrine Dufour i fuld gang som testrytter i det svenske dressurchampionat for 4-års heste.

Se alle stævnets resultater.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen