Springhingsten Escudo I blev 29 år

30-06-2020 12:38

Annika Knudsen Lorentsen

Han har sat et enormt aftryk på verdens springsport, men nu er han død i en alder af 29 år - springhingsten Escudo I havde selv et stort talent i sporten, ligesom et utal af hans afkom, og det er uden tvivl et stort tab for Landgestüt Celle, som dog kan glæde sig over, at hingsten levede i flere år end man kunne forvente og fik en smuk afslutning på sit liv

Copyright Ridehesten.com
Foto: S. Busse
Nyheden fortsætter efter annoncen

Landgestüt Celle har lidt et stort tab. Hingsten Escudo I e. Espri/Arkansas er død i en flot alder af 29 år. Det meddeler stutteriet på deres hjemmeside. 

Hingsten afsluttede livet på smukkeste vis, for stutteriet fortæller, at han blot faldt roligt i søvn på sin fold. Escudo blev født i 1991. Her havde avleren Allmer Knoop kombineret Eiger I-sønnen Espri med sin hoppe Atene e. Arkansas/Woermann, som også er mor til Escudos helbror Escudo II, der også har sat sit præg på springavlen.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Ved hingstekåringen var Escudo I både den bedste springhest og den samlede vinder, ligesom han har vundet Hannoveranerchampionatet og sølv ved Bundeschampionatet. Hingsten havde succes på springbanerne, og sammen med Joachim Winter har han gået S-klasser i Tyskland. 

Efterlader et solidt aftryk
Escudo I har pålideligt videreført sit talent, og har et utal af succesfulde afkom, som også har videregivet deres kvaliteter i avlen. Heriblandt kan nævnes de tre helbrødre Embassy I, II og III, hvor Embassy II alene sprang mere end én million euro hjem med Hans-Dieter Dreher i sadlen. 

Hingsten er ifølge Horsetelex far til i omegnen af 150 afkom som har gået minimum 140 cm i springning, ligesom han også er far til flere succesfulde militaryheste. Alene på Horsetelex er der registeret 39 kårede sønner efter Escudo, og blandt hans afkom er også topspringhestene Enorm der blev redet af Ludger Beerbam og Escobar der har gået under Thomas Weinberg. Landgestüt Celle beretter iøvrigt, at hans afkom har vundet næsten 3,5 millioner euro i præmiepenge, så han har uden tvivl sat sit aftryk på springsporten.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen