Springrytterne er klar i Aachen

18-08-2015 12:12

EM Aachen - Der er en god stemning blandt de danske springryttere i Aachen. Alle heste er kommet godt frem, gået gennem vet-tjek og nu er holdet klar til at ride en opvarmningsrunde på den store bane i eftermiddag

Copyright Ridehesten.com

Landstræner Lars Nørgaard Pedersen har sat holdet til EM i springning, og rytterne skal i eftermiddag på banen for at vise hestene omgivelserne og nogle udvalgte forhindringer. På holdet deltager den regerende danmarksmester Rikke Haastrup Kristensen på Qualico du Bobois, Andreas Schou på Lenardo der Kleine, Søren Pedersen på Tailormade Chaloubet og Thomas Sandgaard på Amarone, mens Torben Frandsen og Antares er 5. mand. 
I eftermiddag har Torben Frandsen startnr. 15 efterfulgt af Rikke, Søren, Thomas og Andreas på Lenardo der Kleine mens Andreas har startnr. 114 på Allstar. 133 ryttere er nu tilmeldt opvarmningsspringningen. 

Første konkurrencedag er i morgen onsdag, hvor rytterne skal genne en tidsspringning, som starter kl. 14.30. Torsdag og fredag afgøres holdkonkurrencen. Samtlige deltagende ryttere skal gennemride banen på holdkonkurrencens første dag, klassen starter kl. 14.15, men det er kun de 10 bedste hold, samt de bedste individiduelle ryttere, som får adgang til holdkonkurrencens anden og afgørende runde fredag. Klassen starter kl. 17. 
Lørdag er der hviledag for springrytterne, og ikke mindst deres heste, og så mødes de 25 bedste ryttere efter de foregående dages konkurrencer i en finale over to runder, der starter kl. 16.00.

OL kvalifikation
Også de danske springryttere har mulighed for at kvalificere holdet til OL i Rio her ved EM. I sidste uge glippede holdkvalifikationen for dressurrytterne, og også springrytterne er oppe mod hårde ods. Der er tre nationer, som har mulighed for at opnå kvalifikation til OL i Rio her i Aachen. Tyskland, Holland, Sverige og Frankrig er forkvalificerede, og de tæller ikke med i regnskabet. Derfor er det de tre bedste vesteuropæiske nationer, som må kæmpe om de resterende pladser, og her er Danmark i hård kamp for de regerende guldvindere fra OL i London, England, er endnu ikke kvalificerede, og det samme gælder for Irland, Belgien, Schweiz, Italien, Spanien, Luxemburg og Finland, alle nationer, som i lighed med Danmark stiller med hold i Aachen, fortæller landstræneren. 
De danske springryttere har vist, at formen er god over de seneste uger, men, som landstræner Lars Nørgaard Pedersen har udtalt, så er konkurrencen benhård og det er ikke kun danskerne, som er kommet til Aachen i topform. 

Følg med i resultaterne her på sitet, hvor vi de kommende dage vil berette fra springklasserne, tale med rytterne, og bringe fotos fra konkurrencerne. Se også arrangøerernes hjemmeside

I magasinet Ridehestens septembernummer bringer vi nogle store reportager fra konkurrencerne ved EM i Aachen

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen