Springrytters far smuglede kokain i hestetrailer

26-01-2018 12:13

Camilla Tiefensee Schrøder

Den 27-årige hollandske springrytter Jody Van Gerwen måtte i forgårs i retten se sin far blive idømt 17 års fængsel for smugling af 50 kg kokain over grænsen til Storbrittanien i sommers

Copyright Ridehesten.com
Den hollandske springrytter Jody Van Gerwen, som her er fotograferet ved et internationalt stævne i Odense i 2014, har intet haft at gøre med sagen, hvor hendes far nu er idømt 17 års fængsel. Foto: Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Faren til en international springrytter havde andet end heste med i sin hestetrailer over den britiske grænse i sommers. Under dække af sit erhverv som hestehandler forsøgte han at smugle 50 kg. kokain ind i England, og det er han nu blevet idømt hele 17 års fængsel for. Det skriver The Telegraph og flere britiske medier.

Den dømte mand er 52-årige Mari Van Gerwen, som er far til springrytteren Jody Van Gerwen. Han er selv tidligere springrytter og ejer en hestetrænings- og salgsstald.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Ifølge Mari Van Gerwens egen forklaring i retten Canterbury Crown Court i det sydlige England var han blevet tvunget til at smugle stofferne til en værdi af 4 millioner pund – over 30 millioner kroner – ind i landet.
Han blev pågrebet i juli 2017, da han ankom ved grænsen i Dover med to heste i en hestetrailer. Her forklarede han grænsekontrollen, at han var på vej til Berkshire vest for London med hestene og 5000 euro, men de fattede mistanke og endte med at finde den store mængde kokain i et skjult rum. I onsdags blev han kendt skyldig i retten.

Skulle finansiere datterens karriere
Ifølge dommeren Rupert Lowe har den 52-årige tydeligvis forsøgt at bruge sin hestehandlerforretning til at dække over smuglingen. Han sagde også, at incitamentet for den kriminelle handling måtte være at skaffe penge til datterens karriere som international springrytter.
– Det er en ekstremt dyr beskæftigelse til trods for sponsorpenge, pengepræmier og indtægterne fra hestehandlerforretningen. Jeg er sikker på, at i hvert fald en del af din motivation for at blive involveret var, at det kunne bane vejen for hendes fortsatte karriere på højeste niveau, udtalte dommeren i retten ifølge The Telegraph.

Datteren Jody Van Gerwen betragtes som et uskyldigt offer i sagen.
– Jeg kan på ingen måde forestille mig, at han har ladet hende vide, hvad han havde gang i. Hun har været et uskyldigt offer, og hun vil komme til at lide på grund af dette, udtalte dommeren.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen