Stinna Tange er Årets Para-atlet 2018

23-01-2019 16:16

Paradressurrytter Stinna Tange Kaastrup, der i september 2018 blev dobbelt verdensmester i paradressur, modtog i dag onsdag Pressalits Keep Living-pris på kr. 40.000,- ved et pressemøde i DGI Huset i Vejle

Copyright Ridehesten.com
Stinna Tange var stolt og glad over anerkendelsen, som er kulminationen på et helt fantastisk år. Her ses hun sammen med direktør i Pressalit, Dan Boyter. Pressefoto.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Stinna Tange Kaastrup, der er født uden ben, har længe vist højt niveau på den internationale paradressurscene, men 2018 blev året, hvor den 24-årige fynbo for alvor markerede sig som en del af den absolutte verdenselite. Ved VM i Tryon i september formåede hun, trods store udfordringer med varmen, at vinde to individuelle guldmedaljer, og hun leverede tilmed karrierens vel nok bedste ridt i kür-disciplinen, hvor hun sammen med hesten Horsebo Smarties satte personlig rekord med 78,947 procent.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Præstationen vakte opsigt over hele verden, og Stinna opnåede i efteråret den store ære at blive nomineret til det internationale rideforbunds (FEI) pris som verdens bedste ridesportsatlet - på tværs af alle discipliner og altså ikke kun i paradressur. Stinnas imponerende resultater er også en væsentlig årsag til, at fynboen, der for nylig er flyttet til Silkeborg, nu også kan kalde sig Årets Para-atlet for første gang.

– Tusind tak, det er en stor ære for mig at få prisen. Det betyder virkelig meget, at Pressalit bakker op om os atleter og parasporten. 2018 har været et fantastisk år og kulminationen på 3,5 fantastiske og succesfulde år med Horsebo Smarties, og det her er en perfekt afslutning på det, sagde en rørt Stinna Tange med henvisning til, at hun netop har måttet indstille samarbejdet med hesten på grund af dens alder og derfor er på jagt efter en ny hest. 

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner