Stor dommeruenighed og danske fejl

14-07-2018 11:26

Det blev ikke til den danske dobbeltsejr, som vi havde ønsket i finalen for 7-årige dressurheste, fejl hos både Jacob Nørby Sørensen og Michael Søgaard samt stor dommeruenighed kostede topplaceringer

Copyright Ridehesten.com
Marina Mattsson.

Marina Mattsson og Gladstone Zee T e. Apache fra Hannell Dressage Stable lagde sig i spidsen af finalen i 7-års championatet med 71,667% efter et stabilt ridt. Efter Jacob og Michaels flotte ridt i kvalifikationen synes en mulig dansk sejr næsten sikker. Men dommerne og hestene ville det anderledes. 

Copyright Ridehesten.com
Michael Søgaard.

Michael Søgaards Jukebox e. Jazz er så imponerende på banen, med store, flotte gangarter. Lige nu mangler hesten måske nok lidt styrke for at få det sidste, flotte udtryk frem i programmet. Efter en flot indridning til 8, blev Jukebox bange i det ene hjørne og sprang til side, Michael blev hængende, men det gav ikke den bedste forberedelse til den efterfølgende øgning. I det hele taget blev programmet i dag præget af, at Jukebox slet ikke befandt sig så godt på banen, som i kvalifikationen. Changement i den øgede galop fik ødelagt karakteren ikke alene for øgningen, men også for det efterfølgende changement. Dyre fejl, som sammen med dommerueninghed (pladscifre 2-10-5) gav parret en samlet sjetteplads. 

Copyright Ridehesten.com
Jacob Nørby Sørensen.

Så måtte danskerkolonien i Falsterbo sætte deres lid til vinderen af kvalifikationen, Jacob Nørby Sørensen og Ellegaardens San Droneur e. San Amour. De fik ikke den bedste start, da hesten kort sprang an i galop i fremridningen, og selvom Jacob viste et sikkert travprogram, så var især den ene dommer noget karrige med pointene. I skridt og starten af galopprogrammet fik Jacob redet sig op i front, men fejl i changementsserierne kostede en mulig topplacering. Han sluttede på tredjepladsen med pladscifrene 1-7-3.

Se hele resultatet HER

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald