Stor opbakning til demonstration - opdateret med video

06-11-2014 18:09

På Christiansborg Slotsplads var der idag stor og bred tilslutning ved demonstrationen til støtte for væddeløbssporten

Demonstrationen mod regeringens lovforslag om at tage 30 mio kr. fra væddeløbssporten forløb med god stemning og mange fremmødte fra både trav- og galopverdenen. Busser fra Aalborg, Skive, Aarhus og Billund måtte holde i kø ved et trafikuheld, men alle nåede frem til tiden. Heste fra bl.a.Aarhus var nået frem i god tid og pladsen myldrede med ponyer og heste i alle størrelser, med rytter og for vogn.

Lovforslaget vil, hvis det gennemføres, koste i nærheden af 900 arbejdspladser og mange børn og voksne vil miste deres sport. På Billund og i Nykøbing-Falster vil deres travskoler lukke og børnene dermed miste deres sport.

De mange heste tog den store opmærksomhed i stiv hov og samlede opmærksomhed fra de forbi passerende, mens det store presseopbud fra TV2, DR, Ekstra Bladet, TVBornholm, fik de interviews, som de ønskede.

Flere navne i sporten holdt tale, bl.a. Henrik Friis, direktør for Dansk Hestevæddeløb og tonen var god og munter, på trods af den store alvor.

Optimismen inden demonstrationen var til at føle på, men da kulturordfører for socialdemokraterne Troels Ravn havde holdt tale og i den gav udtryk for, at de ville gøre, hvad de kunne for at undgå lukning af baner og at man ville arbejde på, at spillet skal tilbage til banerne, så brød klapsalverne løs og optimismen spredte sig. Men som Anders Poulsen fra travet sagde, så er forhandlingerne svære og ministeren taler udenom, men det føltes dog som en opblødning.

 
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen