Stutteri Ask bliver international stævnearrangør

23-02-2024 12:46

Trine Askjær-Jørgensen

Fra den 15. til den 19. maj 2024 vil Danmark være vært for et CSIO3*-stævne samt nationsspringning, og det bliver Stutteri Ask, der åbner dørene for begivenhederne

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I samarbejde med EEF (Det Europæiske Rideforbund) og FEI er det med glæde, at Dansk Ride Forbund og Stutteri Ask nu kan løfte sløret for, at CSIO3*-stævnet i maj vil blive afholdt på Stutteri Ask. Med deres fremragende faciliteter centralt placeret i landet og deres erfarne og dedikerede hold af stævnearrangører er der ingen tvivl om, at de vil håndtere opgaven med stor succes.

Præsident for EEF, Theo Ploegmakers, fortæller: – Vi er utroligt spændte på den nye sæson og den vedvarende vækst i Longines EEF-serien. Jeg er begejstret for at byde Luxembourg og Stutteri Ask velkommen til og sætter pris på den fortsatte støtte, alle vores OC'er (organisationskomiteer) yder til serien. Foruden den fremragende konkurrence tager serien et stort skridt fremad inden for miljømæssig bæredygtighed, og vi er utroligt stolte over at være partnere med arrangører, der deler vores vision for en bæredygtig sport på tværs af klimaet, hestene og rytterne.

Under dette stævne vil der udover de internationale springklasser også være en nationsspringning, hvor Danmark vil være repræsenteret med et hold. Derudover vil der blive afholdt tre Longines Ranking-klasser.

Elitesportschef for springning, Annette Mosegaard, er glad for aftalen og fortæller: – Det er meget vigtigt for dansk springsport og de danske ryttere, at vi har en 3-stjernet nationsspringning på dansk grund. Derfor glæder det os, at Stutteri Ask har sagt ja til at blive international stævnearrangør.

Copyright Ridehesten.com
Annette Mosegaard ved EM i springning 2023. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den aftale, der er indgået om det 3-stjernede springstævne, strækker sig over tre år, hvilket betyder, at Stutteri Ask kan se frem til at være vært for denne begivenhed årligt frem til 2026.

Landstræner, Bo K. Møller, fortæller om vigtigheden af en dansk nationsspringning: – Stævnet giver de danske ryttere mulighed for at kvalificere sig til semifinalen i Deauville, der ligger i juni måned, og en nationsspringning giver rytterne vigtig erfaring frem mod de store mesterskaber.

Copyright Ridehesten.com
Bo K. Møller. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen

Forberedelserne er i fuld gang
Hos Stutteri Ask glæder de sig over at blive internationale stævnearrangører og er allerede i gang med at danne den organisation, der skal stå for arrangementet.

– Vi er klar til at løfte opgaven år efter år. Det er vigtigt for os, at det bliver en tilbagevendende begivenhed, fortæller eventchef på Stutteri Ask, Betina Møller og fortsætter: – Udover CSIO3* vil der også være CSI1*-klasser, og vi arbejder desuden på at finde sponsorere, så en U25-tur også bliver en realitet.

Copyright Ridehesten.com
Betina Møller. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

/Dansk Ride Forbund

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner