Succes med Følauktion Syd på EOR

09-09-2018 09:29

Pressemeddelelse

Avl

Esbjerg og Omegns Rideklubs dannede i aftes rammen om Dansk Varmblods region 4's Følauktion SYD, hvor der blev solgt føl for over en halv million

Copyright Ridehesten.com
Renomé og Minna ved følskuet i Sdr. Hygum. Foto: Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

(Rettelse: Der var fejl i de tal, der blev offentliggjort tidligere på dagen. De tal, der nu står i teksten, er de korrekte)

Masser af frivillige fra såvel Esbjerg og Omegns Rideklub som fra Dansk Varmblod Region 4 har arbejdet hårdt på at få arrangementet til at spille max, og det ser ud som om, det er lykkedes, og et korn er måske sået til fremtidigt samarbejde.

Esbjerg og Omegns Rideklubs bokse blev fyldt med 43 føl og deres mødre lørdag. Så hovedparten af klubbens egne opstaldede heste måtte for en dag/aften vige ud på markerne, så der var plads til alle de skønne gæster. Der var lørdag eftermiddag inden auktionen mange besøg i staldene for at besigtige de mange skønne føl.

Nyheden fortsætter efter annoncen

I hallerne var der dækket op til 200 spisende VIP-gæster, og klubbens tribune var fyldt med besøgende, som ville overvære auktionen og måske også byde.

Føl efter Revolution var dyrest
Direktør for Dansk Varmblod Casper Cassøe svingede hammeren til lørdagens følauktion på EOR. Ud af de 43 føl blev knap 50% solgt, og gennemsnitsprisen var på lidt over 31.000 kr. Der blev i alt omsat for 594.000 kr på auktionen.

Dyreste føl blev solgt for 54.000 kr. Det var et super udtryksfuldt og ædelt hingsteføl efter den nykårede verdensmester Revolution, avlet af Minna Petersen og Thorkild Karager, som blev solgt til Priess Stutteri, der flere gange tidligere har handlet på Følauktion Syd. Flere føl blev solgt til lokale købere fra Esbjerg og omegn.

Udenlandske bud
Zibrasport livestreamede auktionen, og det muliggjorde, at flere bydere fra både Danmark og udlandet kunne være med. Der var udenlandske bud, men ingen hammerslag til udenlandske købere.

TIKA Rideudstyr var hovedsponsor og sørgede for 30 flotte gaver til lodtrækning blandt de frivillige hjælpere samt en flot publikumspræmie til en værdi af 3000 kr., som der blev trukket lod om under auktionen.

Se kollektionen.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen