Succesfuld banetræning på terrænbanen i Langå

06-04-2021 18:29

Annika Knudsen Lorentsen

I påsken afholdte Terrænbanen i Langå banetræning, og her var der stor fokus på sikkerheden i forhold til smitteforbyggelse blandt både mennesker og heste

Copyright Ridehesten.com
Arkivfoto. Foto: Ridehesten.com/Camilla Tiefensee Schrøder
Nyheden fortsætter efter annoncen

På grund af herpessituationen i Danmark, er der ingen ridestævner før efter 26. april. Det har fået flere til at tænke alternativt, og terrænbanen i Langå afviklede i weekenden en forsvarlig banetræning, hvor ryttere og heste kunne prøve kræfter med disciplinen military. 

For at kunne afholde træningen på forsvarlig vis, var der en masse tiltag, som rytterne skulle overholde. Blandt andet følgende:

  • Der skulle minimum være fem meter mellem alle trailere
  • Hestene skulle blive i traileren under banegennemgang
  • Hestene måtte ikke græsse
  • En hest på opvarmningen ad gangen
  • Ingen mulighed for køb af mad og drikke
Nyheden fortsætter efter annoncen

Dette var bare nogle af de restriktioner, som gjorde det muligt at afholde en forsvarlig banetræning på terrænbanen, hvor mange ryttere fik en god oplevelse. Arrangørerne var glade for afviklingen, og har efterfølgende skrevet følgende på deres Facebook:

– Vi har virkelig haft et par succesfulde dage med banetræning, hvor ALLE har overholdt ALLE restriktioner. Ikke en eneste klat efterladt på pladsen, ikke et eneste tidspunkt hvor nogen sneg sig på opvarmningen før tid, ikke en eneste rytter måtte vi vente på. Alt gik op i en højere enhed, og vores indtryk er, at rytterne var glade for arrangementet.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen