Super 2. ECCO Cup-kvalifikation i Solrød

27-09-2020 20:56

Solrød Rideklub har i denne weekend været vært for årets anden kvalifikationsstævne for ponyryttere i ECCO Cup, og det har trods corona-situationen været et dejligt stævne, hvor alle har arbejdet sammen i en positiv ånd

Copyright Ridehesten.com
Josephine Gert Nielsen og Timms My Fritz. Foto: Ridehesten.com/ Mie Thorup Poulsen.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Inden finalen i ECCO Cup, der afholdes i uge 48 på Blue Hors, afvikles der tre kvalifikationer i hver kategori, og ponyrytterne har netop haft den anden kvalifikatione i denne weekend i Solrød Rideklub. Den tredje og sidste kvalifikation afvikles den 23. - 25. oktober i Herning Rideklub.

I søndag aftens Kür Kategori I tog Cornelia Munch Sinding og ponyen Terbofens Charico afstand fra konkurrenterne med en fornem score på 78,167%, hvilket også samlet gør dem til en sikker vinder i kvalifikationen, hvor resultaterne fra PRT og Kür lægges sammen.

I Kür Kategori II tog Josephine Gert Nielsen og Timms My Fritz revanche fra PRT'en, hvor de "kun" blev nr. 2 med 70,214%, men i Küren leverede de et flot og sikkert ridt til intet mindre end 79,333%, hvilket samlet giver dem førstepladsen i denne kvalifikation.

Samlet resultat af 2. kvalifikation for kat. I:

  1. Cornelia Munch Sinding og Terbofens Charico fra Midtsjællands Rideklub med 151.885 procent
  2. Caroline S Jørgensen og Dr. Doolittle fra Slagelse Rideklub med 148.975 procent
  3. Victoria Toft Waksvik og SL Cuba fra Ertebjerggaard Sports Rideklub med 147.272 procent

Samlet resultat af 2. kvalifikation for kat. II:

  • Josephine Gert Nielsen og Timms My Fritz fra Karlslunde Rideklub med 149.547 procent
  • Sofie Gandrup og Bruno Mars-G fra Silkeborg Rideklub med 147.932 procent
  • Olivia Bille Jensen og Pegasus fra Suhrsminde Rideklub med 142.286 procent
Copyright Ridehesten.com
Cornelia Munch Sinding – her med AJ Don't You Forget About Me. Foto: Ridehesten.com/ Mie Thorup Poulsen.

Kvalificeret til finalerunderne for pony kat. I er de 15 ekvipager og for pony kat. II de 10 ekvipager, der har opnået flest point efter de tre kvalifikationsrunder. Dog skal man have redet andendagens finale ved minimum to af kvalifikationsstævnerne.

 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Det kan godt lade sig gøre!

Stævneansvarlig i Solrød Rideklub Karina Høybye fortæller, at de har haft et mega godt stævne med super god sporg og rigtig god stemning, for de havde gjort en ekstraordinær indsats for kunne afholde et corona-forsvarligt stævne og havde i den sammenhæng også talt meget med TD’erne og dommerne for at sikre tryghed hele vejen rundt.

Heldigvis har klubben weekenden igennem fået ros for deres mange tiltag og for at lægge op til, at alle passer på hinanden, og samtidig få al praktikken til at glide.

– Vi har forberedt os grundigt for at kunne leve op til de gældende krav og restriktioner omkring corona, og derfor havde vi tænkt et nyt koncept ind i cafeteriaet med take away-mad i bokse, som man kunne tage med ud af cafeteriaet og spise fx ved nogle af de barborde, som vi havde stillet op, og hvor der kun var plads til få ad gangen, fortæller Karina Høybye.

– Det kan godt lade sig gøre at holde et godt stævne her i corona-tiden, og jeg må sige, at vi også har lært rigtig meget i processen, og vi vil gerne give vores erfaringer videre til andre klubber, fastslår hun.

Hun fortæller, at den positive ånd og ja-hatte-indstillingen havde spredt sig på stævnepladsen, og det hjalp til at trodse regnen i fredags. Hun roser samtidig dommer Mette Müller fra Dansk Ride Forbund for at lægge en kort pause ind til to minutters stilhed for berider Thomas Dolleris Larsen, der mistede livet tidligere på ugen.

– Jeg har været med som stævnearrangør i mange år, og det var igen en fornøjelse at se rytterne have et rigtig godt stævne og dejligt at se nye stjerner spire, slutter Karina.

Stævnets resultater.

Info

ECCO Cup
Det har altid ligget ECCO på sinde at støtte op omkring unge, der gennem deres sport udviser målrettethed, engagement og dedikation. Derfor er formålet med ECCO Cup’en at fremme den danske ungdomselite indenfor dressursporten, således ekvipagerne får mulighed for at dygtiggøre sig til at konkurrere på internationalt niveau. ECCO Cup strækker sig fra kategori II ponyer til ECCO U25 Grand Prix og understøtter dermed de unge talenters rytterkarriere i et kontinuerligt forløb.
Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen