Super sport og fantastisk stemning

19-03-2016 15:18

Det blev uafgjort i Stutteri Ask Grand Prix mellem svenske Rolf-Göran Bengtsson og tyske Denis Nielsen, helt usædvanligt og det fik næsten taget til at lette på Equsana Arena

Copyright Ridehesten.com
Rolf-Göran Bengtsson og Denis Nielsen delte sejren i Stutteri Ask Grand Prix - og de trak lod om den nye hestetrailer fra Ifor Wiliams, den lodtræning vandt tyskeren.

Stemningen var ekstatisk i Equsana Arena hal M under Stutteri Ask Grand prix og banebygger Bo Bak Andersen ramte helt i plet med sin banebygning med 12 rytter ei omspringning og super sport. At det hele blev uafgjort i den sidste ende, ja det var bare medvirkende til at gøre oplevelsen endnu større.

Copyright Ridehesten.com
Rolf-Göran Bengtsson og Unita Ask i landingen efter sidste spring i omspringningen.

De danske ryttere har været med helt fremme i flere klasser under stævnet, men i Grand Prix-klassen måtte de sande, at tre internationale topryttere skilte sig afgørende ud, og ikke var til at komme forbi for de øvrige ryttere i omspringningen. 
Det blev et svensk/tysk opgør i topkampen. Den svenske OL-rytter Peder Fredricson var fjerde rytter i omspringningen, og den først fejlfrie - da han med overblik red H&M All In e. Kasmir van Schuttershof over målstregen i klart hurtigste tid 34,91 sekund. Tyskerne svarede igen først med en 0-rude af Evi Bengtsson og dernæst af Carsten-Otto Nagel, men igen af dem var blot i nærheden af Fredricsons tid. Danske Martin Knudsen og Candy K e. Chico's Boy har haft et fantastisk stævne under Herning Horse Show og han satsede i omspringningen, og desværre kostede det et nedslag på den næstsidste forhindring. 

Copyright Ridehesten.com
Tyske Denis Nielsen, har et danskklingende navn, og det skyldes, at hans far er dansk. Denis delte førstepladsen med Rolf i Stutteri Ask Grand Prix.

Uafgjort på førstepladsen
Tyskerne kastede så deres pt. bedste kort ind i topkampen, Denis Nielsen, der er halv dansk, leverede intet mindre end et klasseridt på DSP Cashmoaker e. Calido I. Denis rider for stald Sprehe og han en af de helt store talenter i tysk springsport. Han standsende tiden på 33,80 sekund, og dermed var svenskerne igen slået væk fra sejren. 
Svenskerne svarede igen med deres stærkeste kort OL-sølvvinder Rolf-Göran Bengtsson, som rider for klassens sponsor, Stutteri Ask. Med Unita Ask e. Corrado I satsede maksimalt. Og da han standsende tiden på 33,80 sekund var der dødt løb mellem Sverige og Tyskland til førstepladsen.

Copyright Ridehesten.com
Bedste dansker i Grand Prix klassen blev Jessica Vinther Jensen og Der Senaat.

Tre danske ryttere sluttede omspringningen, Jessica Vinther Jensen og den nykårede Der Senaat e. President kom tættest på topkampen med en 0-runde og en tid, som gav hende en femteplads. Hun blev tæt fulgt af Torben Frandsen/Highrise e. Stolzenberg, der også var fejlfri på 6. pladsen. Thomas Sandgaard var den sidste rytter i omspringningen på Amarone og han fik et enkelt nedslag.

Landstræner Lars Nørgaard Pedersen er meget tilfreds med de resultater de danske ryttere har opnået under stævnet, og han har stor ros til Dansk Varmblod for det imponerede stævne og de gode forhold de har skabt for ryttere og heste.

Se resultatet af klassen her.  

 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen