Svækket hollandsk dressurhold

25-05-2022 10:28

Når det hollandske bruttohold i dressur samles i Exloo i pinsen som en del af VM-holdudtagelsen, bliver det uden hingstene Desperado og Dream Boy

Copyright Ridehesten.com
Desperado og Emmelie Scholtens. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

De to sorte Vivaldi-sønner, Desperado og Dream Boy, har helt fra deres kåring som 3-års været i toppen af årgang 2008, og de har nærmest fulgtes ad i deres respektive karriere. Noget tyder på, at de to 14-års hingste, som begge spillede en rolle på det hollandske hold ved EM, ikke er fit-for-fight nu.

Hollændernes holdudtagelse til VM i dressur foregår over tre stævner, der startede med det hollandske mesterskab i Ermelo, dernæst CDI Exloo, CDIO Rotterdam og CDIO Aachen. Dream Boy og Hans Peter Minderhoud mødte ikke til det hollandske mesterskab, og nu er de også taget af startlisten til Exloo.

Fakta
Herning2022

ECCO FEI World Championships Herning — Denmark 2022 afvikles fra den 6. til den 14. august 2022. Der dystes i fire discipliner: dressur, spring, paradressur og voltigering. Der er tale om det største ridesportsarrangement i Danmark nogensinde.

Det forventes, at 200.000 tilskuere, 1.100 mediefolk og ca. 200 millioner tv-seere retter deres opmærksomhed mod Herning og Danmark i august 2022.

Fold up
Nyheden fortsætter efter annoncen

Desperado og Emmelie Scholtens kom efter en lang skadesperiode tilbage på banen ved det hollandske mesterskab tidligere i maj måned, hvor de vandt Grand Prixen med 79%, men efterfølgende trak de sig fra küren pga. et hævet ben. Emmelie Scholtens citeres på Horses.nl for at have sagt, at hun ikke kan tage nogen risiko med Desperado, som skal have lidt ro efter de nationale mesterskaber, og at Exloo er lidt for tidligt for ham.

Ifølge Eurodressage.com er Scholtens andet valg til VM Apache-sønnen Indian Rock, mens Minderhouds anden VM-hest må være Jack Sparrow-sønnen Invictus.

Se her VM-udtagelsesplanen for de danske dressurryttere.

Copyright Ridehesten.com
Dream Boy og Hans Peter Minderhoud. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen