Svensk avlsformand i krig om auktion

28-09-2015 13:41

Britt Carlsen

Avl

Meldingen om, at Paul Schockemöhle vil afholde en auktion på Flyinge i Sverige med tyske heste, har affødt vældige debatter i Svensk Varmblod, fordi forbundets formand er citeret for at se positiv på denne auktion. Nu har formanden valgt at gå af

Copyright Ridehesten.com
Svensk Varmblods formand Lars Pelin har valgt at gå af med omgående virkning efter ophede debatter om en tysk auktion i Sverige.

Medlemmer over hele landet er oprørte over, at Svensk Varmblods formand Lars Pelin er citeret for at se positivt på en auktion med tyske heste på Flyinge, samtidig med, at han er citeret for at sige, han finder det ulykkeligt, at ungheste fra de svenske opdrættere ikke er at finde på auktionen. Den auktion som der henvises til, er en auktion arrangeret af den driftige tyske hingsteholder mm. Paul Schockemöhle på Flyinge. 

Hele forløbet har fået et efterspil, da udmeldingen omkring den tyske auktion på Flyinge har oprørt medlemmerne af Svensk Varmblod over hele landet. Som en konsekvens af dette, træder forbundets formans Lars Pelin tilbage. Et ekstraordinært bestyrelsesmøde endte med, at formanden og bestyrelsen ikke var enige om håndteringen af sagen, hvilket resulterede i Lars Pelins afgang. Han har valgt at træde tilbage med øjeblikkelig virkning efter mødet lørdag aften, lyder det i en pressemeddelelse fra Svensk Varmblod.

"SWBs opgave er naturligvis at sikre, at så mange SWB-heste som muligt bør have mulighed for at deltage i denne og andre auktioner. Vi har indledt drøftelser med Helena Torstensson hos Paul Schockemöhle og håber at komme med en god løsning, selv om tiden er kort, siger Olle Kindberg, vice president for SWB. Olle Kindberg vil nu lede bestyrelsen, indtil en ny formand er udpeget. I forbindelse med Formandskonferencen i december, vil spørgsmålet om auktioner og andre markedsføringskanaler blive drøftet." lyder det endvidere i pressemeddelelsen.

Kilde Tidningen Ridsport og Svensk Varmblod.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner