Take a Chance on Me Z til Fensholt

29-02-2024 16:58

Trine Askjær-Jørgensen

Den velspringende og sportsligt succesfulde hingst Take a Chance on Me Z er for nyligt blevet erhvervet af Frederik Fensholt, som i næste uge ser frem til at stævnedebutere hingsten ved Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning

Copyright Ridehesten.com
Christian Ahlmann og Take a Chance on Me Z ved UVM i 2018. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Tilbage i 2021 bragte vi historien om, at tyske Christian Ahlmanns velspringende hingst Take a Chance on Me Z e. Taloubet Z/ Aldatus Z var blevet solgt til den hollandske rytter Suus Kuyten. Nu kan vi så berette om, at hingsten er kommet til Danmark, idet han er blevet købt af Fensholt Horses ved Frederik Fensholt, som fremover skal ride ham. 

Sammen med Christian Ahlmann har hingsten vundet den 5-stjernede Grand Prix i Paris i 2019, ligesom de også endte på podiet ved den 5-stjernede Grand Prix i Treffen. Ekvipagen deltog ligeledes ved Nations Cup-finalen i Barcelona i 2019 som en del af det tyske hold. Hingsten har ligeledes deltaget ved UVM såvel som Sires of The World på Zangersheide, hvor han også er kåret. I 2015 blev de 3'er for 6-års heste ved UVM.

Copyright Ridehesten.com
Christian Ahlmann og Take a Chance on Me Z ved UVM i 2018. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Frederik Fensholt har haft Take a Chance om Me i stalden siden den 10. februar, så det er stadig et relativt nyt partnerskab, men et, som Frederik er rigtig glad for.

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Det betyder rigtig meget at have fået en hest som denne. Det er en hest, der allerede har gået utrolig meget, og den bedste hest, jeg har siddet på i hele min karriere indtil videre. Med det følger der selvfølgelig også lidt et pres i at overtage tøjlerne på sådan en rutineret hest, men jeg er meget glad for at have muligheden og glæder mig til den kommende sæson med ham på holdet, fortæller Frederik, som allerede er klar til at ride det første stævne med Take a Chance on Me i Herning i næste uge. Her skal hingsten også fremstilles til kåring, så han forhåbentlig bliver kåret i Dansk Varmblod og vil kunne bruges til avl i Danmark.

Frederik stiller med hingsten op i CSIYJ i Herning samt hingstefremvisning torsdag i 140 cm.

– Planen for vores partnerskab er at forhåbentligt få ham med ud til nogle nationsspringninger i år, og så er drømmen selfølgelig at få lov at ride et mesterskab til sommer for Danmark. Udover det drømmer jeg også om at stille op til Sires of the World til efteråret, fortæller Frederik, der både har redet på landsholdet for pony-, junior- og ungryttere. Udover Take a Chance on Me Z har han tre andre heste med til start i Herning; to i 3* og en i U25-klassen.

Copyright Ridehesten.com
Frederik Fensholt ses her med Dalvaro-W. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen