Tårevædet farvel til Bella Rose

03-07-2022 12:22

CHIO Aachen: Der var ikke mange ledige tilskuerpladser, da der fredag aften blev afholdt galla i forbindelse med pensioneringen af Bella Rose. Der blev sagt officielt "Ciao Bella", mens der på ægte tysk maner blev viftet med hvide lommetørklæder

For dressurdronningen Isabell Werth og Bella Rose e. Belissimo M/ Cacir AA sluttede deres fælles rejse i Aachen fredag aften. Don Johnson, Satchmo og de andre medlemmer af Werths pensionerede heste, venter nu på at Bella Rose tilslutter sig flokken derhjemme efter, at hun og Werth dansede til "Muss I den", og de 6.000 tilskuere vinkede farvel med deres hvide lommetørklæder på Deutsche Bank Stadion. 

I starten af afskedsgallaen, der var arrangeret specielt for den 18-årige hoppe, red Werth sin kür til de velkendte toner fra Beethovens 9. symfoni foran publikum på det udsolgte Deutsche Bank Stadion. Hun indrømmede efterfølgende, at hun havde været nervøs, men i sidste ende var glad for, at Bella Rose havde præsenteret sig for publikum i Aachen i topform. Der blev afholdt flere taler, blandt andet fra hestens ejer, Madeleine Winter-Schulze, landstrænerne Monica Theodorescu og Jonny Hilberath. 

Den sidste æresrunde af Bella Rose blev akkompagneret af dansere til melodien "Bella Ciao" – og i sædvanlig Aachen-stil til lyden af "Muss I denn" og et hav af lommetørklæder. Bella Rose kan nu se frem til en velfortjent pension i Rheinberg.

Fakta
Bella Rose og Werth's resultater
  • 2x individuelt sølv samt holdguld ved OL i Tokyo 2021
  • 2x individuelt guld samt holdguld ved EM i Rotterdam i 2019
  • Individuelt guld og holdguld ved WEG i Tryon i 2018
  • Holdguld ved WEG i Caen i 2014

Det var blot de største resultater. Listen er meget længere end det.

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen