Teknisk svær bane ved EM i military

13-07-2019 10:22

De to danske ungryttere Jade Schlichting og Sara Bech Strøm er godt ankommet til Maarsbergen i Holland, hvor de skal ride med ved Europa Mesterskaberne for junior og youngridere

Nyheden fortsætter efter annoncen

De danske ungryttere Sara Bech Strøm og Jade Schlichting er denne uge draget til Maarsbergen i Holland, hvor de kæmper om at blive Europas bedste ungrytter.

Onsdag gik startskuddet, hvor der var første dyrlægetjek, og begge heste gik igennem. Torsdag var første dag, hvor dressurbanen skulle testes, og Sara Bech Strøm og Dicte Aldrup leverede en flot præstation

-  Vi leverede egentlig et fint ridt, med nogle småfejl rundt omkring, men overordnet godt. Dog var dommerne svære at imponere, og de var ikke helt kommet ind i den helt rigtig rytme Vi fik derfor ikke særlig meget for det, 41 i straf, hvilket er lidt skuffende, fortæller Sara Bech Strøm til Ridehesten.com

Jade Schlichting og Tirs Luckyson på dressurbanen i går, hvor vejrguderne åbnede for sluserne. Det blev både til lyn, torden og tung regn. Alligevel fik ekvipagen en tilfredsstillende præstation med nogle småfejl på grund af den glatte bane og regnvejret med en straf på 36,1.

I dag rider rytterne på terrænbanen, der er bygget af Erik Winter, som også har bygget Badminton banen. Han har taget fordel af området, og hele 60 % af banen foregår i skoven.

Nyheden fortsætter efter annoncen

- Banen lever bestemt op til sværhedensgraden, og måske også tester de mindre rutineret. Fordi banen foregår i skoven, bliver det små fejl, som giver det store udslag i det endelige resultat, fortæller Jade Schlichting til Ridehesten.com og fortsætter, jeg ser frem til at ride i det flotte område, og jeg har en rimelig god fornemmelse for banen i morgen, da min hest, Tirs Luckyson går rigtig godt på sådan en type bane.

Sara Bech Strøm er helt enig med Schlichtings vurdering af sværhedsgraden af banen, men begge piger ser frem til et særdeles flot ridt på terrænbanen.

- Det er en virkelig velbygget og enorm flot bane, men det er også tydeligt, at det er en mesterskabsbane, og ikke blot en almindelig 3*. Den er stor og fyldt med en masse tekniske spørgsmål. Der er faktisk ikke rigtigt noget spring, som man kan kan “slappe af” på. Tiden bliver også en udfordring, fordi størstedelen af banen ligger i skoven. Når man rider i en skov, føles det ofte som, at man rider meget hurtigere end man egentlig gør, fordi træerne suser forbi. Derfor kan man godt blive snydt til at ride lidt under tempo, fortæller Sara, der håber håber på en solid fejlfri runde på terrænbanen.

Junior rytteren Astrid Skovgaard skulle ligeledes have været til start ved Europa Mesterskaberne for junior og youngridere, men hun må desværre blive hjemme efter at Thanehøjs Prada-noir har fået et spark på folden.

Følg med på LIVESTREAM HER

Sara og Dicte kl. 15.27
Jade og Luckyson kl. 16.39

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner