Tia Lundemose om Danmarks Cup: Hvor er ponyrytterne?

18-08-2021 11:45

Christine Krogh Frausing
Skribent

Danmarks Cup har kørt i 10 år, og startede med stor succes. Men for hvert år der går, falder tilmeldingerne drastisk. Tia Lundemose fra Kallehavegaard er bekymret for overlevelsen af ponystævnerne, hvis udviklingen fortsætter

Copyright Ridehesten.com
Sofie Holck Brøndum til DanmarksCup på Kallehavegaard i 2011. Foto: Ridehesten / Lærke Eifler
Nyheden fortsætter efter annoncen

For bare få år siden valfartede ponyrytterne til Kallehavegaard i Randers, hvor der hvert år afholdes Danmarks Cup for ponyryttere. Antallet af tilmeldte falder dog drastisk fra år til år, og særligt i år har Kallehavegaard mærket, at ponyrytterne ikke er til at finde.

I et Facebook opslag skriver Tia Lundemose, der sidder i stævneudvalget ved Kallehavegaard Rideklub:

– Hvor er de danske pony springryttere, der kan ride LB, LA og MB? Stævner aflyses på stribe, og det ser efterhånden kun ud til, at det er stævner som eksempelvis Christmas Show Warm Up der kan tiltrække starter.

Christmas Show Warm up er et stævne der år på år må ligge flere dage til stævnet. Det startede som et 3-dags stævne for ponyrytterne, men nu afvikles C-stævnet for ponyrytterne altså over 9 dage. 

Tia forsøger at finde ud af, hvad det er der går galt for andre stævner, og spørg derfor hesteverdenen om, hvor problematikken ligger.

Nyheden fortsætter efter annoncen

 Men hvad går galt? Kender landets ryttere ikke til stævnet? Kender trænerne ikke til stævnet? Er stævnet bare ikke populært, selvom det er et mesterskab? Er der andet galt end vores opvarmningsbane i dårligt vejr? Eller er der bare ikke flere ryttere? Skriver Tia i Facebook-opslaget. 

Copyright Ridehesten.com
Sofie Holck Brøndum til DanmarksCup i 2011 på Kallehavegaard. Foto: Ridehesten / Lærke Eifler

Vil danske ryttere ikke ride på græs?
De sidste 3 år har stævnet været ramt af dårligt vejr. En ting som ingen kan være herre over, men Tia er bekymret for, at det er vejret der har betydning for det dalende antal starter. Ser man på almindelige stævner, er det ikke atypisk at det er klubber med græsbaner der må aflyse. 

– Det er værd at bemærke at Rebild Sportsrideklub , Stevnstrup Rideklub og Viborg Rideklub alle har aflyst på grund af for få starter. Fællesnævner for de 3 er, at stævnet afholdes på græsbaner. Om det er årsagen ved jeg ikke, skriver Rasmus Kaae, i en kommentar til Tias opslag.

Tia ærger sig over, at græsbaner er ved at være bandlyst herhjemme. Man skal ikke kigge meget langt sydpå, for at se at alle stævner foregår på græs. Rytterne gør sig selv en bjørnetjeneste ved at undgå græsbaner, hvis de ønsker at ride internationalt, mener Tia Lundemose. 

Stævnet har tidligere fået kritik for opvarmningsbanernes kvalitet. Det betyder, at der i år kun afvikles konkurrence på græsbanen, hvor den tidligere store stævnebane på grus nu skal fungere som opvarmning. 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen