Til EM igen efter 40 år

10-09-2023 11:21

EM Riesenbeck: For 40 år siden vandt Renee Igelski EM-sølv i Aachen med det danske dressurlandshold og i år var hun igen været til start ved EM, denne gang som pararytter

De fleste husker, nok hvor fantastisk et EM der for 10 år siden blev afholdt i Herning, men det er nok de færreste, der husker EM i Aachen i 1983. Det er der dog én her i Riesenbeck, som husker bedre end de fleste, nemlig Renee Igelski.

Med hesten Baloo vandt hun tilbage sidst i 70'erne adskillige danske og nordiske mesterskaber og i 1982 blev hun europamester for ungryttere. Året efter rykkede hun op på seniorniveau, og sammen med Anne Grethe TörnbladMarzog e. Herzog/Marcio xx, Finn Saksø-LarsenCoq d’Or e. Gaspari og Torben Ulsø Olsen på Patricia e. Martell/Galvanis vandt hun sølv for hold.

I 2018 red Renee sit første parastævne, efter at hun halvandet års tid inden havde været på en skridttur, hvor hun blev sendt ud af sadlen og landede flot, men på meget stive ben. Kombineret med knogleskørhed resulterede det i en smadret ankel og sammen med et knæ som i forvejen var ødelagt, åbnede det vejen for at blive pararytter. 

Copyright Ridehesten.com
Der var mange klap til Beyond Dreams. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Siden da at Renee redet flere danske og nordiske mesteskaber på Beyond Dreams e. Benetton Dream/ Comeback II (opdr. Hanne Grue), men i år blev det til det første på internationalt plan - nemlig EM. Præcis 40 år efter at hun vandt holdsølv i Aachen.

Det er fantastisk at være afsted igen og det er svært at beskrive, men fantastisk, fortæller Renee.

Desværre har Beyond Dreams ikke været helt på toppen hernede, men det har alligevel resulteret i tre ture til over 70% og som afslutning i går en 7. plads i kür-finalen med 72,71%.

Der er meget jeg kan tage med mig fra dengang. Min rutine og det, for nu har BD ikke været så frisk hernede og hun har skullet hjælpes meget igennem, så det er da min rutine at jeg er kommet igen og kommet med i finalen, det havde jeg slet ikke regnet med, slutter Renee.

Klassens resultat.

Stævnet start - og resultatlister. 

Hør herunder Renee fortælle mere om hvordan der er ride med igen på topplan.

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen