Tilbyder du din hest et godt staldmiljø?

06-11-2010 09:33

Maja Golles

Et godt staldmiljø er guld værd for både hest og hesteejer. Stalden bliver rarere at færdes i og er ikke mindst et sundere sted at opholde sig for begge parter! Med et sundt staldmiljø kommer man langt i forhold til at sygdomsforebygge
Copyright Ridehesten.com
Et godt miljø i en velindrettet stald kommer både mennesker, heste og helbred hos begge til gode. (Foto: Ridehesten.com)

Et godt staldmiljø er mange ting og kan opnås på flere måder. Altafgørende er at have et indbydende hvile- og opholdssted i form af en boks- og staldindretning, der tager højde for hestens fysiologi, sundhed og naturlige behov. Et godt staldmiljø kræver en god hygiejne ift. bl.a. strøelse, foder, lys, lyd, temperatur og udluftning. Hvordan dette mere konkret kan opnås får du masser af bud på i magasinet Ridehestens november-nummer. “Staldmiljørigtige” vaner: - Sæt alle heste på fold, når der muges eller laves ny madras - Vand staldgangen, inden den fejes. Fej gerne, mens hestene er ude - Brug strøelse, foder og stråfoder indeholdende et minimum af støv - Hav god plads i stalden - Luft jævnligt ud, mens hestene er på fold - Undgå opbevaring af strøelse og foder i stalden - Hav en god staldkonstruktion og et godt ventilationsanlæg Læs meget mere i bladet!

I novemberudgaven af magasinet Ridehesten bringer vi et tema om staldmiljø!

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen