Tina Lund: Jeg er glad for at være hjemme igen

18-08-2021 21:33

Annika Knudsen Lorentsen

Tina Lund og hendes familie har efter 8 år i Dubai valgt at flytte hjem til Danmark, hvor Tina fortsat har fuld fokus på hestene. Her fortsætter hun nemlig sit samarbejde med Riders Cup i Herlufmagle, og sammen har de drømme og ambitioner, som de vil kæmpe for at føre ud i livet

Copyright Ridehesten.com
Tina Lund med sin sølvmedalje fra DM 2021. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Efter 8 år i Dubai har Tina Lund og hendes mand Allan Nielsen besluttet sig for at flytte hjem til Danmark sammen med børnene og hestene. Dengang tog Tina turen til Dubai for at forene familie- og hestelivet, og det har været otte gode år i ørkenstaten. 

– Det har været rigtig godt, og der er jo eksempelvis virkelig mange gode stævner i Dubai. Nu er tiden kommet til, at jeg skal være i Danmark igen, og jeg har jo samarbejdet med Glen og Kartni fra Riders Cup i snart to år, og det har været rigtig godt. Det vil jeg gerne fortsætte med, og de vil gerne, at jeg skal ride nogle flere heste for dem, og det blev lidt kompliceret i Dubai, fortæller Tina, som blandt andet derfor har valgt at komme hjem til Danmark.

Copyright Ridehesten.com
Tina Lund og Centina ved senior DM 2021. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

I Dubai var der stævner hver weekend, men en regel om, at man kun måtte medbringe fire heste pr. stævne, betød, at det blev svært at gøre plads til flere heste, og også uddanne nye unge talenter til topsporten. 

– Jeg ville jo gerne have redet EM i år, men da Carallo blev skadet, så har vi nu fokus på at have en hest klar til VM. Som det ser ud nu, så er det Carallo vi satser på, og smeden og dyrlægen gør alt for at han bliver klar igen. Alternativt, så skal vi ud og investere i en anden hest, som jeg så også kan nå at ride kvalifikationskravene hjem på. Vi har mange andre heste, men som det ser ud lige nu, har vi ikke andre end Carallo, som er oplagte til VM.

Copyright Ridehesten.com
Tina Lund og Glen Nielsen fra Riders Cup sammen med hesten Centina efter DM-finalen 2021. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen

Jeg har savnet det danske fællesskab [Tina Lund]

I foråret fik Tinas tophest, Carallo en transportskade på vej til Holland, hvor han trådte en del af hoven af, og derfor har han været ude af træning i en længere periode. Der har dog fortsat været masser af stævner på programmet for Tina, som har turneret rundt med både yngre og mere erfarne heste fra Riders Cup. 

– Nogle af hestene er lidt bagud på grund af corona, men vi giver den gas nu. Vi har rigtig mange gode heste på vej, forklarer Tina, som i samarbejde med Kartni Stryhn og Maria Thrane Jensen, står for træningen af hestene på Riders Cup. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Det danske fællesskab
En af de ting, som Tina fremhæver ved Danmark, er det fællesskab der er, og de andre rytterkollegaer, som hun har savnet. 

– Jeg er rigtig glad for at være på Riders Cup, det er jo en topprofessionel stald og der er mange muligheder. Glen og Kartni skal have stor ros, de er gode for sporten. Ikke kun for mig, men for mange andre, blandt andet fordi de jo også selv holder rigtig gode stævner, forklarer Tina og fortsætter:

– Det er spændende at være omkring mine danske rytterkollegaer igen, jeg har savnet det danske fællesskab og det glæder jeg mig til at være en del af igen. Jeg savner at være en del af holdet, og ride sammen med de andre danske ryttere for Danmark. 

Fakta
Om Tina Lund
  • 40 år
  • Gift med Allan Nielsen
  • Har børnene Louis og Lilly 
  • Har boet 8 år i Dubai
  • Rider for Riders Cup på Sjælland
  • Har vundet DM 19 gange
  • Har vundet NM 3 gange
  • Vandt EM i 2002
  • Har deltaget og vundet ved World Cup-stævner

Flytter helt hjem
Tina, Allan og børnene bor lige nu i deres sommerhus, men inden længe flytter Tina helt hjem igen, da planen er, at familien flytter ind på Tinas fars gård ved Skævinge på Sjælland, hvor Tina har boet det meste af sit liv. 

– Det har været lejet ud, mens vi har været i Dubai, men nu kan vi snart flytte tilbage på gården igen. Det bliver dog uden heste, da alt ridningen og træningen med hestene vil foregå på Riders Cup, forklarer Tina og fortsætter: 

– Allan er også rigtig glad for at være hjemme igen, han har jo også hans andre børn, som vi nu kan se mere til. Hans arbejde er online, og derfor er det ingen problem for ham at flytte. I forhold til børnene, så er Louis startet i skole her i Danmark, og det er han rigtig glad for. Lilly skal også snart i gang, og det vigtigste er jo, at de finder nogle gode venner og vi får hjulpet dem godt i gang her i Danmark. Jeg er lidt spændt på, hvad de siger til, når det bliver vinter, for det har de jo aldrig oplevet i Danmark før, og det er helt sikkert noget andet end det de er vant til fra Dubai. 

Christine Krogh Frausing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Christine Krogh Frausing