Tine Gundersen lægger op til debat

08-10-2014 10:21

Berider Tine Gundersen gør status på dressurens tilstand og spørger bl.a. om rytterne har glemt, at dressuren skal ske på hestens præmisser

Copyright Ridehesten.com
Berider Tine Gundersen.

Det er blevet sagt, at dressuren er grundlaget for al ridekunst, og at man uden dressur hverken kunne udføre springning eller nogen anden disciplin i ridesporten. Kort sagt, at man ikke ville kunne styre hesten. Hvad sker der da under dressuren?

I dag avler vi dressurheste eller springheste og kan have dressurstalde eller springstalde, hvilket i sig selv er en utopi. Dressur er et alment grundbegreb, som kommer til udtryk gennem dressørens svære opgave, netop at kunne omforme hesten til en lydig og smuk atlet.

Vi kan have stalde, hvor interessen for den skolede hest er størst, og stalde, hvor springningen har størst interesse. I princippet kan man jo ikke avle sig frem til dressuren, men man kan avle egenskaber og evner frem i hesten. Men dressuren er og bliver menneskets ansvar!

Sådan starter berider Tine Gundersen sit debatindlæg i magasinet Ridehesten, som kan læses i sin helhed i oktobernummeret.

Læs meget mere i magasinet Ridehestens oktobernummer.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner