To danske sejre og andenplads i holdkonkurrencen

12-06-2021 20:53

Det er netop hvad de danske paradressur-ryttere har præsteret i dag ved det internationalt stævne i hollandske Kronenberg. Både Tobias Thorning Jørgensen og Katrine Kristensen sejrede særdeles overbevisende individuelt, mens det danske paradressurlandshold avancerede fra i går og blev nummer to i holdkonkurrencen

Sejr til både Tobias og Katrine
I denne weekend er hele teamet omkring det danske paradressurlandshold samt fem danske ryttere draget afsted til internationalt stævne i hollandske Kronenberg. I går var de i ilden for første gang og her blev det til både sejr og flere placeringer for de danske ryttere, som samtidig lagde sig ind på tredjepladsen i holdkonkurrencen. 

I går vandt Tobias Thorning Jørgensen med Jolene Hill e. Blue Hors Schufro Hit/Windsor (opdr. Hanne Andreasen) kassen for grad III med hele 75,49% og i dag fik de løftet niveauet endnu højere. Med hele 78,28% blev det nemlig til endnu en sejr for Tobias og Jolene, med knapt fire procent ned til andenpladsen. Fjerdepladsen blev også dansk, da Caroline Cecilie Nielsen på Davidoff 188 e. Diomedes/Rubinstein 46 opnåede 72,10%.

Den nykårede danmarksmester, Katrine Kristensen fik sørget for at den danske nationalmelodi endnu engang måtte spilles i Kronenberg. Med Welldone Dallas e. Weltmeyer/Lauries Crusador Xx (opdr. Tine og Jens Daigaard) vandt hun nemlig klassen for grad II-ryttere med 75,53%.

For anden dag i træk var der stod dommeruenighed hos Tina Chabert Jensen på Skovens Roselli e. Blue Hors Romanov/Solos Landtinus. To af klassens dommere havde Tina og Roselli på henholdsvis 70,00% og 71,07%, mens den sidste dommer blot bedømte ridtet til 61,78%. Dem samlede procent for ekvipagen blev derfor 67,61%.

Hos grad IV-rytterne formåede Susanne Jensby Sunesen og Leeds e. Leandro/Fanal Prydsholm (opdr. Stutteri Thy ved Helmer Sunesen) at ride sig til en placering som nummer fire med 71,78%.

Copyright Ridehesten.com
Det danske hold fra venstre: Tina Chabert Jensen, Tobias Thorning Jørgensen, Susanne Jensby Sunesen, Katrine Kristensen og holdleder Anette Bruun. Foto: Privat

Holdet avancerede til andenpladsen
Tobias, Katrine, Tina og Susanne er de fire ryttere som har været med i weekendens holdkonkurrence for Danmark. Efter resultaterne i går lå det danske hold på tredjepladsen efter Holland og Norge, men efter dagens gode resultater, avancerede Danmark til andenpladsen. Holland vandt overlegent med samlet 455,14%, så fulgte Danmark med 443,38% og Norge med 434,77%.

Se alle start - og resultatlister HER.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen