To færdigkårede DV-hingste i USA

25-08-2020 15:58
Avl

Den 5-årige dressurhingst Tempest WT og den 7-årige springhingst Charmeur PH, der begge er registreret i Dansk Varmblods nordamerikanske afdeling NADWA, har opnået endelig kåring i Dansk Varmblod
 

Copyright Ridehesten.com
Charmeur PH og Tallin Farms rytter Christoffer Nerving Møllekær. Foto: Privat.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Dansk Varmblod meddeler, at to USA-baserede hingste har opnået færdigkåring. Begge hingste er DV-registrerede og er kåret med bronzemedalje.

Det drejer sig om den 7-årige springhingst Charmeur PH DVH 1312 e. Cabachon/ Come Back II (opdr. Mogens Nielsen) og den 5-årige dressurhingst Tempest WT  DVH 1314 e. Tailormade Temptation/ Andiamo (opdr. Katheryn Sweat Schultz).

Charmeur PH er indkøbt som føl af danske Charlotte og Brian Bech-Hansen, der er bosat i USA, hvor de driver Tallin Farm. Charmeur PH er den første springhingst i USA, der har opnået færdigkåring igennem NADWA's afprøvningssystem ved at opfylde kravet om minimum fem nulrunder i minimum 130 cm klasser i USEF-klasser. Hingstens mormor er elitehoppen Hot Spot xx, der er ren fuldblod, og moderen er elite- og sølvmedaljehoppen Hot Line, som også er mor til bl.a. guldmedaljehopperne Hot Cassia P. og Hot Cherié, hvoraf sidstnævnte også er ejet af Tallin Farm.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Den amerikanskfødte DV-hingst Tempest WT er ejet af Elly Schobel Dressage SC. Han har ligeledes opnået sin færdigkåring ved at opfylde NADWA's krav, der for 5-årige dressurhingste er en score på minimum 65% i to USDF-klasser dømt af to forskellige dommere. Niveauet svarer til LA, og mindst en af klasserne skal være FEI's 5-års program. Tempest WT's mormor er elitehoppen Ilia, der er opdrættet af Birthe Lyder Nielsen og igennem sin mor, eliteoppen Raubchen, går tilbage til den svenske hoppe Julie EDH 1239.

Ejere og opdrættere ønskes tillykke med de flotte resultater.

/NADWA.

Copyright Ridehesten.com
Tempest WT og Elly Schobel. Foto: Privat.
Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen