To nye Avant-modeller på markedet

28-09-2022 15:56

Trine Askjær-Jørgensen

Avant Danmark præsenterer to nye Avant-minilæssere, som i denne uge netop er kommet i sortimentet. De to modeller er mere miljøvenlige og stærkere end nogensinde før, men stadig med lav egenvægt, så de nemt kommer rundt omkring

Nyheden fortsætter efter annoncen

Avant Danmark har i denne uge fået to nye Avant-modeller i sortimentet. Avant 645i og 650i er designet til at overholde de nye miljøkrav – og så er de endda med endnu større kapacitet end nogensinde før.

Den finske producent Avant Tecno præsenterede tidligere på året de to nye modeller, og disse modeller er nu klar til levering her i Danmark. De to nye modeller er specielt udviklet til at overholde de nye Stage V-miljøkrav, men uden at gå på kompromis med ydelsen.

Avant Danmark, der er eneimportør af Avant-minilæssere i Danmark, har fået den første Avant 650i til skue i deres showroom i Låsby. Showroomet med både nye og brugte Avant-minilæssere er desuden det største i Europa med sine snart 6.200 m2.

Mere miljøvenlig og stærkere end nogensinde før
Den helt store stjerne i denne sammenhæng er den nyudviklede 4-cylindrede V1505-CR-TE5 Stage V-motor fra den japanske producent Kubota. Den lille, vandkølede motor yder nemlig hele 44 hk, og redskabshydraulikken på 75 liter i minuttet er absolut førende i klassen.

Nyheden fortsætter efter annoncen

De to nye modeller er et par centimeter længere end resten af Avant 600-serien, og det giver også en anelse højere løftekapacitet. De løfter nemlig hele 1.200 kg på en palle, så der burde være nok kraft til de fleste. Er løftebehovet endnu højere, findes der naturligvis også større modeller fra Avant.

Egenvægten på henholdsvis 1.620 kg og 1.630 kg gør, at maskinen nemt kommer rundt, og den ikke er for tung på blødt underlag. Den store forskel på de to modeller ligger i, at 645i er født med et gear, hvor 650i kommer med to gear. Det giver en tophastighed for Avant 645i på 12 km/t, hvor Avant 650i derimod kan køre hele 23 km/t. Ser man bort fra det, kan de to modeller det samme.

Forventes at blive en stor succes
Avant Danmark forventer, at de to nye modeller bliver en stor succes af flere årsager:

– Det er jo to modeller med lav egenvægt, som derfor let kan tages med rundt på en maskintrailer til forskellige destinationer. Det er et stort behov for mange af vores kunder. Den enorme redskabshydraulik gør, at de to nye modeller nu kan køre med redskaber, som før i tiden var forbeholdt de større modeller i 700-serien og 800-serien, siger indehaver og direktør af Avant Danmark, Jørgen Jensen.

– I bund og grund er de to nye modeller helt perfekte til de kunder, der gerne vil have mulighed for at benytte hele vores redskabssortiment på mere end 270 redskaber, men uden at maskinen bliver for stor. Med en løftekapacitet på 1.200 kg på en palle, følger den jo også enormt godt med de større modeller, og så er de naturligvis en smule mindre og lettere. Det er perfekt, både når den skal på traileren, men absolut også når den skal ind i de små haver, på stier eller lignende. Vi har allerede mange interesserede, så de første af de nye modeller kommer uden tvivl snart ud at køre, runder Jørgen Jensen af.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen