To søstre udtaget til Bundeschampionat

14-08-2020 11:03

Marie Helene Rigård Rohleder

Avl

De to tyske sportsponyer Strandgaards She’s Right og Strandgaards Shakira er avlet på det danske stutteri Følle Strandgaard. De er nu udtaget til det prestigefyldte Bundeschampionat i Warendorf i september 

Copyright Ridehesten.com
Strandgaard's Shakira. Foto: Volker Hagemeister
Nyheden fortsætter efter annoncen

– Det er stort, og jeg er rigtig stolt over vores avl, fortæller Marie Louise Ebdrup, som ejer stutteri Følle Strandgaard på Djursland. 

Her avler de tyske sportsponyer, og så uddanner og træner de varmblodsheste for blandt andet Tailormade. Det er den norske Grand Prix-rytter Ellen Birgitte Farbrot, som er førsterytter og daglig leder af stedet. 

I år har de fået udtaget de to søskende Strandgaards She’s Right og Strandgaards Shakira til Bundeschampionat i Warendorf, som er det tyske mesterskab for unge heste og ponyer. De to søstre er i år blevet udtaget til at repræsentere forbundet ved Bundeschampionatet for 3 og 4 års tyske sportsponyhopper.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Hopperne er helsøskende med FS Mr. Right som far og med She’s Madonna (far: FS Champion de Luxe) som mor. 

She’s Right er 4 år og blev årets hoppe i Schleswig-Holstein/Hamburg i 2019 hvor hun også blev Landesmeisterin i Nordtyskland og kom i finalen til Bundeschampionatet. Den mindste Shakira er 3 år og blev som storesøster årets hoppe i Schleswig-Holstein/Hamburg i 2020.

Bundeschampionatet afholdes den første uge i september, men på grund af corona-pandemien bliver det uden tilskuere, og Marie Louise Ebdrup må nøjes med at se sine hopper hjemmefra skærmen. 

Copyright Ridehesten.com
Hingsten Strandgaards Mangold er helsøskende til de to hopper Shakira og She's Right. Mangold er kåret i Tyskland og Danmark og er i år blevet brugt til ca. 40 hopper i Tyskland og Danmark.

 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen