To sublime hopper i top

12-03-2023 18:16

Trine Askjær-Jørgensen

Så fik Cathrine Laudrup-Dufour testet de 14 resterende heste i Blue Hors Unghestechampionat i dressur, og hun var meget enig med dommernes vurdering af hestene, idet top-3 blev den samme som i torsdags

Copyright Ridehesten.com
Cathrine Laudrup-Dufour. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Søndag eftermiddag stod ved Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning på afgørelsen af Blue Hors Unghestechampionat i dressur. Her fik publikum i Jyske Bank Boxen fornøjelsen af at overvære VM-holdguldvinder Cathrine Laudrup-Dufour teste den anden halvdel af de bedste heste – i alt 14 heste, som bestod af de tre bedste fra B-finalen, 10 fra de to egenryttertests onsdag og torsdag samt en enkelt fra testrytterdel 1.

Det var en ommer
Lille Kærgårds Sisco DWB e. Blue Hors Don Olymbrio/ Stedinger (opdr. Louise Lundgaard Nissen), der i går fik en træls oplevelse på banen i Boxen, fordi der både kom mange publikummer ind lige, da han skulle til at have Cathrine på ryggen, og fordi mikrofonen ikke sad ordentlig fast, mens hun red og derfor larmede meget, havde ret ekstraordinært fået lov til at komme ind at prøve igen.

Som Cathrine sagde: – Jeg synes, det var synd, at han fik sådan en dårlig oplevelse i går, som var skabt af os. Og om jeg skulle ride 13 eller 14 heste i dag, det kunne være det samme. Jeg synes, han skulle have lov til at slutte det her af med en bedre oplevelse. De skal alle sammen have gode forudsætninger for at blive testet.

Det var godt givet ud med et andet forsøg, for Sisco, der var blevet nr. 5 i torsdags med egen rytter Silje Bakken, fik vist sig meget bedre i dag og fik ikke mindst en meget bedre oplevelse. Han blev af testrytteren belønnet med 8,5 for ridelighed og 9 for kapacitet.

Det, jeg mærkede i dag, stemmer godt overens med, hvad jeg fornemmede i går: En super interessant hest med kvikke, brugbare gangarter. I går satte temperamentet bare en stopper for ham, men i dag prøvede han virkelig at lytte til mig og var meget bedre tilpas herinde, sagde Cathrine Laudrup-Dufour om vallakken, der endte på en samlet niendeplads.

Copyright Ridehesten.com
Lille Kærgårds Sisco DWB under Cathrine. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Holdt deres pladser i toppen
Efter anden test med egen rytter i torsdags stod det klart, hvilke tre heste der var dommernes favoritter. Efter Cathrine Laudrup-Dufours testridt i dag, holdt disse tre placeringen, for hun var helt enig i den vurdering. Af de tre i toppen var det kun Valerie B e. Revolution/ Blue Hors Zack (opdr. Karin og Peer Guldbrandsen), der manglede at blive testet.

– Hun er fint opmærksom på sin rytter og meget regulerbar. Der er masser af kapacitet i den her hest; fede, store gangarter, som stadig er regulerbare og med dejligt tråd bagtil. Hun skal lige give sig det sidste i ganachen og trække hen til hånden på den helt rigtige måde. Det var en meget ukompliceret ridetur på en meget velskolet hest, og det var nemt for mig at vurdere hende, for hun er en fantastisk hest, som tilbyder sin rytter rigtig meget kvalitet. Der er virkelig meget power og motor – hun skal bare lige være lidt løsere, sagde Cathrine og gav hoppen 9 for ridelighed og 10 for kapacitet.

Copyright Ridehesten.com
Valerie B. under Cathrine. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Top-3 placeringerne i det samlede regnskab blev:

1. Quinn G. e.  Quaterhit/ Fassbinder (opdr. Helene Geervliet) med rytter Betina Jæger – 973 point

Nyheden fortsætter efter annoncen

2. Valerie B e. Revolution/ Blue Hors Zack med rytter Anne-Mette Strandby – 948 point

3. Alkaline e. Secret/ Zalmiak Firfod (opdr. Anette Blangsted) med rytter Merita Hagren – 900 point

To heste med i top-5
Ud af de i alt 47 heste, der via egnethedstest var kommet med til unghestechampionatet i Herning, var tre af dem kvalificeret hertil med Anders Sjøbeck Hoeck i sadlen. Ikke alene er det en præstation at kvalificere tre heste til Herning, men at også to af dem endte i top-5 er en bedrift for sig.

På fjerdepladsen i det samlede resultat kom Ravinas Sebastian e. Secret/ De Niro. Om vallakken sagde Cathrine Laudrup-Dufour: – Det her er en rigtig ridehest i min verden: Han vil gerne lave noget, og jeg kan ride ham frem og tilbage supernemt. Han er rigtig fint skolet og super i hånden. En rigtig dejlig hest med en lys fremtid. Det eneste, jeg kunne ønske mig, var, at jeg kunne ride ham lidt mere frem.

Det blev til 9,5 for ridelighed og 9 for kapacitet, hvilket gav en samlet pointsum på 874.

Copyright Ridehesten.com
Ravinas Sebastian under Cathrine. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

På femtepladsen kom endnu en hest, som Anders har redet, nemlig Worres Distiny DWB e. Valløs Dreaming Marong/ Blue Hors Romanov (opdr. June og Mogens Worre-Jensen).

– Jeg fik en rigtig fin ridetur her igen på Anders nr. 3 hest i championatet. Der var en lille smule spændinger i starten, men det kunne jeg stille og roligt ride væk. Dejlig hest, godt redet Anders, sagde Cathrine og gav vallakken 9 for ridelighed og 9 for kapacitet. Dermed endte Distiny med i alt 873 point.

Klassens resultat, hvor man kan se karaktererne for de heste, der blev testet i dag.

Det samlede resultat af Blue Hors Unghestechampionat i dressur.

Copyright Ridehesten.com
Worres Distiny DWB under Cathrine. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Straight Horse Floriana e. Franklin/ Blue Hors Zack (opdr. Straight Horse ApS) blev ved præmieoverrækkelsen tildelt Hestens Værns pris "Den Gladeste Hest". Det er testrytterens vurdering af hestens ridelighed, manerer og generelle optræden, der afgør, hvilken hest, som får hæderen. I år gav Cathrine Laudrup-Dufour prisen til den mørkebrune hoppe, der er blevet fremvist af Mette Sejbjerg i unghestechampionatet.

Copyright Ridehesten.com
Hestens Værn "Den Gladeste Hest": Straight Horse Floriana og Mette Sejberg. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen