Topdommere dømmer i Herning og til OL

18-02-2020 09:58

Annika Knudsen Lorentsen

Under DWB 5-star Dressage ved Dansk Varmblods Hingstekåring er det et særdeles kompetent dommerteam der skal afgøre klasserne, og blandt dem er danske Hans-Christian Matthiesen, som også skal dømme ved OL i Tokyo

Copyright Ridehesten.com
Hans-Christian Matthiesen, som er en af dommerne ved både DWB 5-Star Dressage i Herning og ved OL i Tokyo. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Ved Dansk Varmblods Hingstekåring fra den 4.-8. marts løber DWB 5-Star Dressage for første gang af stablen. Her får de danske dressurryttere mulighed for at vise hvad de kan på allerhøjeste niveau på hjemmebane. Og netop dette stævne får stor indflydelse på hvem der skal repræsentere Danmark ved OL i Tokyo til sommer.

Topdommere skal afgøre dysten
Dressurrytternes ridt i de tre programmer: Grand Prix, Grand Prix Special og Grand Prix Kür ved Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning bedømmes af et dommerteam bestående af fem dommere, som er placeret rundt om banen. De fem erfarne topdommere er udvalgt blandt de bedste i verden, og blandt dem er to dommere, som til sommer skal dømme OL i Tokyo. Den ene af dem er danske Hans-Christian Matthiesen.

– Det er fantastisk, at vi skal afvikle 5-stjernet dressur i Danmark. Det viser, at vi har et højt niveau og en helt utrolig stor opbakning fra alle parter, om det er stævnearrangøren, sponsorer og personer involveret i landsholdet, indleder Hans-Christian Matthiesen, der til daglig er dyrlæge på Hørsholm Hestepraksis. Han fortsætter:

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Jeg håber, der bliver super god sport med deltagelse af gode udenlandske ryttere, for det vil hæve niveauet. Vi oplever, når vi har et stærkt startfelt, at rytterne opnår personligt bedste resultater, fordi de er under pres. Det håber jeg, vi oplever i Herning, for det er noget af det, jeg synes er allersjovest at opleve, når jeg sidder og dømmer.

OL-dommeren skal selv bruge stævnet som et led i egne forberedelser til opgaven ved OL.
– Jeg trives bedst med at have dømt meget inden store opgaver. Så ved jeg, at jeg er skarp og har set en masse ridt, slutter Hans-Christian Matthiesen.

I de 5-stjernede konkurrencer er det fem-stjernede dommere, som sidder rundt om banen. Dommerstaben i Herning er særdeles erfarne. De skal dømme både de 5- og 3-stjernede konkurrencer. Foruden Hans-Christian Matthiesen er det Jeanet Foy, som er udpeget til at dømme ved OL, samt Susanne Baarup, Maria Colliander, Isobel Wessels, Kurt Kristensen og Pia Fälth.

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen