Topplacering til Anna Zibrandtsen

25-04-2024 13:10

Horses and Dreams Hagen: Her til formiddag var danske Anna Zibrandtsen og Joachim Thomsen til start i Grand Prix Special. Klassen blev vundet af Charlotte Dujardin, mens Anna sikerede sig endnu en international topplacering

Det er bidende koldt i tyske Hagen, hvor solen ind i mellem kigger lidt frem og gør det en smule mere tåleligt for både ryttere og tilskuere. I går måtte rytterne ride i regnvejr, men det har heldigvis holdt tørt i dag, og dermed var forholdene en my bedre under formiddagens Grand Prix Special.

Her havde de 15 bedste ekvipager fra gårsdagens Grand Prix fået adgang - heriblandt to danske ryttere. Anna Zibrandtsen og Quel Filou e. Quaterback/Stedinger red sig i går ind på en syvendeplads, men i dag avancerede de til femtepladsen med 70,06%. De havde en god og stabil tur i dag, hvilket Anna forståeligt var tilfreds med.

Stille og roligt prøver vi på at få de små detaljer til at lykkes bedre og bedre med mere overskud, og det er altid svært, synes jeg i hvert fald, i sådan en proces, fordi der skabes en lille smule usikkerhed, og jeg synes allerede nu, at vi er kommet et skridt i den rigtige retning. Han har jo så meget at byde på, og jeg vil egentlig bare gerne vise, hvor fantastisk en hest han er, og jeg synes, at i dag var et rigtig godt skridt på vejen, fortæller Anna.

Joachim Thomsen og Vichy Pax e. Vivaldi/Waldstar xx (opdr. Stutteri Pax v/ Dorrit Axel og Thomas Pensbo) var også til start i klassen, og de havde også en ganske fornuftig tur, hvor der indsneg sig lidt fejl undervejs, som gjorde, at de endte som nummer 12.

Charlotte Dujardin havde i marts international Grand Prix-debut på Alive And Kicking e. All at Once/Fürst Piccolo, hvor de vandt begge klasser. Den stime er fortsat i denne uge, hvor de i går vandt Grand Prix'en, og her til middags sikrede de sig endnu en sejr, da de vandt Special med 74,17%. Den sorte hoppe er i bund og grund ikke så spektakulær, men Dujardins korrekte ridning slår så meget igennem, og det belønnes naturligvis.

Carl Hester er atter tilbage på stævnepladserne med En Vogue e. Jazz/Contango, og ligesom i går måtte de tage til takke med andenpladsen - denne gang med 72,17%.

Svenske Sofie Lexner har gennem årene fået opbygget et solidt partnerskab med Inoraline W e. Johnson TN/Amiral, og hoppen går med en vældig energi og gålyst. I Herning sejrede de foran et par danske ekvipager, og her i Hagen har de også været helt med fremme, da de i dag blev placeret som nummer tre med 71,59%.

Klassens resultat.

Stævnet start - og resultatlister. 

Hør herunder Anna Zibrandtsen fortælle mere om stævnet i Hagen.

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen