Topryttere i hobetal til Herning

01-03-2018 07:13

For springentusiaster bliver Dansk Varmblods hingstekåring med internationale springklasser et sandt mekka. Et stort antal internationale topryttere – medaljetagere og landsholdsryttere – er tilmeldt, så den hjemlige elite kommer i hård kamp om placeringerne

Copyright Ridehesten.com
Englands springdynasti er repræsenteret i Herning af William Whitaker.

Deltagerlisten til springklasserne ved Dansk Varmblods Hingstekåring ligner nærmest en who is who i international springsport. Det betyder, at tilskuerne kan glæde sig til at få helt ekstraordinært spændende springning at se i de mange internationale springklasser, der åbner onsdag aften i Danish Computer Group Arena og stækker sig frem til afslutningen søndag eftermiddag i Krafft Arena. Det bliver Boxen, som kommer til at danne rammen om springrytternes mest udfordrende klasse, Stutteri Ask Grand Prix, der afvikles i bedste sendetid lørdag fra kl. 13.

Engelsk dynasti – svensk medaljesluger
Gennem de seneste årtier har international topsport været præget af medlemmer af det engelske springdynasti, Whitaker. Anført af John og Michael har børn, børnebørn, nevøer og niecer domineret resultatlisterne ved internationale stævner og mesterskaber. I Herning vil et medlem af dette dynasti være at finde på startlisten, William Whitaker, søn af John og Michaels bror Ian. William har vundet EM-guld som juniorrytter samt hold-guld og bronze som ungrytter, og som senior har han redet på det engelske Nations Cup hold og vundet to World Cup-kvalifikationer.

Copyright Ridehesten.com
Rolf-Göran Bengtsson har pensioneret sin tophest Casall Ask, men han er på vej igen med spændende yngre heste, bl.a. Crunch.

Vi ser ham heldigvis ofte på de hjemlige springbaner, den svenske toprytter Rolf-Göran Bengtsson, så man sommetider glemmer, at han er en af de mest succesfulde internationale springryttere de seneste år. To OL-sølvmedaljer, den ene individuelt i 2008, samt en sejr ved EM i Madrid i 2011, er blot nogle af de medaljer og mesterskaber, Rolf har sikret sig i karrieren. Rolf red military som ponyrytter, men fra juniorårene har han fokuseret på springning, sideløbende med at han er uddannet mekaniker. Hans første internationale Grand Prix-sejr kom i hus i 1996 på den danskopdrættede Paradiso e. Sandro.

Tyske topryttere har fundet vej til Herning
Ved FEI World Cup-stævnet i oktober i Herning sejrede den tyske toprytter Holger Wulschner. Han er begejstret for de gode faciliteter i Herning, og han var naturligvis glad for sejren, men han understregede dengang, at han sådan glædede sig til at komme tilbage til Dansk Varmblods Hingstekåring og de internationale springklasser, for det er et arrangement af en helt særlig slags, understregede han.

Også tyskerne har et springdynasti, Nagel, og fra dette dynasti møder den mest succesfulde af dem i Herning, Carsten-Otto Nagel. Han har vundet holdguld ved EM i 1999 og WEG i 2010, samt individuelt EM-sølv i 2009. Han har to gange vundet det præstigefyldte Hamburg Spring-Derby.

Copyright Ridehesten.com
Gerco Schröder fra Holland med sin tophest London ved OL i London. Gerco er en af flere hollandske landsholdsryttere, vi får at se i Herning.

Flyvende hollændere klar til kamp
Den hollandske ”delegation” i Herning tæller flere landsholdsryttere, og blandt dem Gerco Schröder, der har været succesfuld i sporten siden han vandt guld ved EM i 1996 som juniorrytter. To OL-sølvmedaljer og to VM-guldmedaljer pryder bl.a. hans cv.

For springsportsentusiaster vil der, foruden de nævnte, være adskillige internationale navne, som vil klinge bekendt, som belgiske Jos Verlooy, brasilianske Marlon Modolo Zantotelli, tyske Holger Hetzel, Hans Thorben Rüder, Nisse Lüneburg, Johannes Ehning, Felix Hassmann og ikke mindst Thomas Brandt, hvis bedste hest er DV-hesten Kia V e. Heartbeat opdrættet af Ole Christensen. Fra Norge kommer far og datter, landsholdsrytter Stein Endresen og Benedikte Serigstad Endresen til start, bl.a. på kårede hingste fra Katrinelund.

Og hertil kommer en perlerække af kendte og mindre kendte internationale ryttere, som vil være med til at løfte sporten til nye højder i Herning.
Fra i næste uge vil man kunne se start- og resultatlister HER.

Copyright Ridehesten.com
En af Tysklands bedste springryttere Carsten-Otto Nagel, der ses her ved EM på Corradina i 2009, hvor han vandt sølv, er blot en af en god håndfuld tyske eliteryttere, der sætter kurs mod Herning.
Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen