Topspringrytter suspenderet

02-11-2020 19:15

Merete Haahr

FEI har den 28. oktober suspenderet den amerikanske springrytter Andy Kocher på grund af mistanke om hestemishandling ved brug af elektriske sporer, og sagen afventer behandling ved en FEI domstol

Copyright Ridehesten.com
Deh amerikanske top springrytter Andrew Kocher er blevet suspenderet på baggrund af mistanke om brug af elektriske sporer.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Andy Kocher er mistænkt for at bruge elektriske sporer på sine heste, både ved træning og i forbindelse med konkurrencer.

I en artikel på den franske webside Grand Prix, kan man se nærbilleder  taget af en række professionelle fotografer, der viser at Kocher ser ud til at holde en sort genstand mellem tøjlerne. På siden Horse Sport kunne man ligeledes se billeder fra Royal Horse Show i Toronto, hvor han holder en lignende genstand i hånden. Sagen, som ifølge FEI involverer flere unavngivne heste, afventer behandling på en FEI Tribunal.
 
Den franske  sportshestewebside, "Grand Prix", begyndte at undersøge fotografierne af Kocher efter, at de var blevet kontaktet af en whitstleblower.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Fotografierne, som blev taget i løbet af 2018, viste en sort genstand som stak ud fra Kocher´s  handske og en ledning der gik op i gennem hans ærme. De viste ligeledes en udposning på rytterens knæ under hans ridebukser

Ifølge Grand Prix, viser det ledningen, der går via rytterens ben, med forbindelse til sporerne, som så ville give elektriske stød til hestens flanker.  Når hesten bliver påført smerte vil den kunne føle sig presset til at komme videre, og det ville for eksempel kunne tvinge en tilbageholdende heste til at springe en forhindring, skriver Grand prix.
Grand Prix har fået tilsendt en video af whistlebloweren, der viser hvordan elektriske sporer virker.
 
I en meddelelse udsendt af FEI d. 28. oktober lød det:
– FEI har åbnet en disciplinær sag imod den Amerikanske Atlet Andrew Kocher, som følge af brugen af elektriske sporer på et antal FEI registrerede og nationale heste, dels på internationale og nationale stævner og ligeledes under træning. 
Atleten er blevet midlertidigt suspenderet, med øjeblikkelig virkning fra d. 28. oktober, og det betyder at han er udelukket fra at kunne deltage i nogle stævner, både nationale og FEI stævner. 
 
Minimumslængden af en suspendering for mishandling af heste er tre måneder og indtil i år har det været et halvt år. I juni måned i år blev er dog sat en rekord, da Emirati Sheikh Sh Abdul Aziz Bin Faisal Al Qasimi fra de Arabiske Emirater, blev suspenderet i 18 år for ved brug af nerveblokade at have påført sin distancehest et dødeligt benbrud. 
 
I sin egenskab som Præsident for IJRC, Det International forbund for springryttere har lederen af de franske springryttere Kevin Staut udtalt: 

– IJRC arbejder for respektfuld ridning og 99 % af de ryttere der er med i vores forbund fordømmer enhver vold mod hesten. Det er vigtigt at understrege at sager omkring dyrevelfærd, forsat er undtagelser, og at de skader sportens image. De er utilgivelige og vi skal gøre alt for at misbruget ikke gentager sig. Se billederne på Grand Prix, der viser brugen af elektriske sporer. 

Læs også: Trænerlicens kan give øget velfærd for hest og træner, i magasinet Ridehesten, Oktober 2020

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen