Total Hope årets oldenburger-hingst

22-01-2023 11:32

Annika Knudsen Lorentsen

Den danskejede hingst Total Hope OLD er blevet kåret som året hingst i Oldenburger Pferdezuchtverband 2022 i forbindelse med årets hingstekåring i oldenburger

Copyright Ridehesten.com
Total Hope og Isabel Freese ved VM i Herning. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Total Hope OLD e. Totilas/Blue Hors Don Schufro er fornyligt blevet kåret som årets oldenburgerhingst 2022. Den fornemme titel fik han tildelt i forbindelse med hingstekåringen, der blev afholdt i midten af januar. 

Hingsten er ejet af danske Lone Bøegh Henriksen i samarbejde med tyske Paul Schockemöhle. Hingsten er succesfuld i både avl og sport. I sporten har den 11-årige hingst deltaget ved VM i Herning med norske Isabel Freese i sadlen. Hingsten har ligeledes været til UVM i dressur i både 2018 og 2019, hvor det i 2019 blev til en bronzemedalje. I 2019 vandt hingsten desuden titlen i Nurnberger Burgpokal, ligesom han i 2021 vandt Louisdor Cup.

Total Hopes mor er den verdenskendte dressurhoppe Weihegold, som med Isabell Werth i sadlen har deltaget ved et utal af mesterskaber og vundet et hav af guldmedaljer. Bag Total Hope findes solide blodlinjer, som har bevist deres værd i forhold til at skabe succesfulde heste i sport og avl. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Det var i 2018, at danske Lone Bøegh Henriksen sikrede sig delvist ejerskab i hingsten, og det var der en ganske særlig grund til. 

Copyright Ridehesten.com
Total Hope. Foto: Oldenburger Pferdezuchtverband

– Jeg har altid været en stor Weihegold-fan og jeg havde allerede købt Fürstin Weihe. De første to afkom efter hoppen overbeviste mig. Damon Gold OLD blev reserve ved sadelkåringen i 2017 i Vechta. Han har en helsøster Damiana, hvis første føl, HP Grace fra 2016, blev lc-hoppe fra brilliantringen i Rastede i 2019. Med Total Hope var jeg i stand til at erhverve mere Weihegold-blod. Total Hope er måske ikke den største, men han har et hjerte af guld og en viljestyrke der er uden sidestykke, fortæller Lone Bøegh Henriksen

Hingsten er avlet af Christine Arns-Krogmann, som kan glæde sig over, at hendes mavefornemmelse omkring kombinationen af Weihegold og Totilas holdt stik. 

– Selvfølgelig, har hypen omkring Totilas medtaget mig. Jeg var overbevist om, at Weihegold og Totilas ville supplere hinanden fantastisk. Og successen med Total Hope bekræfter mine instinkter, fortæller hun. 

Mille Albinus Hjermitslev

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Mille Albinus Hjermitslev