Træner for Politiets Rytterisektion gæster lille rideklub

17-10-2019 07:20

Camilla Tiefensee Schrøder

Den sidste weekend i oktober får Vestjysk Sports- og Terrænrideklub besøg af træner for Politiets Rytterisektion, Kristian Madsen, som skal undervise klubbens medlemmer i såkaldt miljøtræning, der bl.a. har til formål at lære hest og rytter at blive mere modstandsdygtige overfor de uforudsigeligheder, der opstår i den daglige ridning

Copyright Ridehesten.com
Efter seks års fravær blev det ridende politi genindført i 2018. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Politiets Rytterisektion er efter nedlæggelsen i 2012 atter en realitet i såvel hovedstaden som det øvrige Danmark. Dansk Politi har i øjeblikket otte heste til brug i tjenesten, og de beredne betjente formår, udover at se prægtige ud, at skabe øget synlighed af politiet samt at give disse et optimalt overblik.

Ryttere og andre interesserede i Vestjylland får lov at snuse lidt til det nye, statslige tiltag, for den 26. og 27. oktober byder Vestjysk Sports- og Terrænrideklub velkommen til politiassistent og miljøtræner i Københavns ridende politi, Kristian Madsen, som over de to dage skal undervise klubbens medlemmer i miljøtræning. I undervisningen vil Kristian Madsen lære rytterne, hvordan de sammen med deres heste bedst muligt tackler uforudsete udfordringer og hestens reaktioner bedst muligt, så hverken hest eller rytter bliver stressede, men derimod mere fortrolige med de uforudsigeligheder der måtte opstå, når man rider.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Vestjysk Sports- og Terrænrideklub er en lille, uafhængig rideklub hvor der er højt til loftet, hvor alle er velkomne uanset niveau, alder eller erfaring, og hvor medlemmerne spænder fra fem til 78 år. Klubben omfavner alle typer heste og alle discipliner indenfor ridesporten.

Al administration foregår online, og VEST, som klubben hedder i daglig tale, har hverken klubhus eller ridehal; medlemmerne samles udelukkende i det fri eller på lejede lokationer.

Vestjysk Sports- og Terrænrideklub glæder sig til at få besøg af Kristian Madsen, og pladserne på undervisningsholdene er revet væk. Klubben understreger dog, at alle er velkomne til at komme og kigge.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen