Politiet søger flere heste

12-09-2019 10:17

Camilla Tiefensee Schrøder

Københavns Politi udvider Rytterisektionen og har brug for flere heste. Derfor har de i et opslag på Facebook efterlyst firbenede kollegaer. Har du en god kandidat til jobbet? Læs kravene her

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

– Kender du vores nye vrinskende kolleger?

Sådan lyder spørgsmålet i et opslag på Københavns Politis facebookside. Politiet er nemlig i gang med at udvide Rytterisektionen, og derfor efterlyser de heste, som lever op til følgende beskrivelse:

  • Mellem 5-10 år og tilredet. Vallakker foretrækkes
  • Roligt, stabilt og modigt temperament
  • Kan bestå et helbredstjek inkl. gennemsyn af sygdomshistorik samt bestå miljøtest udført af Københavns Politis Rytterisektion

Udvidet rytterisektion i Dragør
Seks nye ryttere er kommet i uddannelse hos politiet. Lige nu er der kun syv politiheste i stalden, men der er brug for 20, fortæller vicepolitiinspektør og leder af Rytterisektionen Jakob Søndergaard til TV2 Lorry.
– Og nu leder vi efter dem. Vi vil købe dem og betaler markedsprisen. men de kan være svære at finde, for de skal jo brugs til politiarbejde, hvor de ikke bliver bange for børn, der spiller bold, sæbebobler eller menneskemængder. De skal kunne tåle hverdagen, forklarer han.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Rytterisektionen er netop flyttet til nye lokaliteter i Dragør. Her skal de 20 heste samles, og det er også der, de mere end 20 ryttere skal have deres faste arbejdsplads – når de altså ikke er ude på hesteryg.

Genindført i 2018
Ridende politi blev afskaffet i 2012, men blev genindført under den tidligere regering i 2018. Der blev dengang afsat et beløb på 8 mio kr. i 2018 og 10 mio kr. årligt i perioden 2019-2021.

Har du hesten?
Hvis du har en hest til salg, der passer på beskrivelsen, kan du kontakte politiet via nedenstående opslag:

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen