Trakehnerne indtog Vilhelmsborg

29-08-2022 06:24

Trine Askjær-Jørgensen

I den forgangne weekend har det nationale hestesportscenter Vilhelmsborg været fyldt med smukke trakehnere i forbindelse med avlsforbundets Elitedage 2022, der har budt på både kåring, eliteskue, dressurklasser m.m.

Copyright Ridehesten.com
Kornelia Carmen - Årets 3-års hoppe. Foto: Patricia Kjær Photography

I den forgangne weekend indtog Trakehner Avlsforbundet (TAF) i Danmark det nationale hestesportscenter Vilhelmsborg, hvor de har afholdt deres årlige Elitedage.

På elitedagene samles landets trakehner-hopper til kåring om lørdagen og eliteskue om søndagen. Der afvikles endagsprøve hen over weekenden samtidig med, at der også afvikles elitestævne, igen i år med en avlerklasse, fordi det var en succes sidste år.

Avlsforbundets dommere har set og bedømt hovedparten af årets føl, hvoraf de, som har opnået minimum 54 point ved følbedømmelserne, havde kvalificeret sig til at deltage ved eliteskuet, der fandt sted søndag.

Hopperne blev kåret lørdag, og heraf gik dem med 53 point eller mere videre til eliteskuet.

– Stemningen var som altid helt fantastisk! Humøret var højt, maden var god, der var godt med publikum, vejret var med os, og vi var meget tilfredse med dette års fremviste trakehnere både i dressuren og i avlen i de flotte omgivelser på Vilhelmsborg. Flotte sponsorater og præmier blev givet, og nu kan vi se tilbage på endnu et år fyldt med helt fantastiske trakehnere, lød det fra Patricia Kjær, der har fotograferet og selv deltaget med hest.

Udvalgte resultater fra elitedagene 2022:

Årets hingsteføl blev Loronto e. Preussen Party/ Imperio, der er ejet og avlet af Lollands Varmblod v/ Kaj Olesen. På andenpladsen kom Hecatolite von Hestebjerggaard e. Ivanhoe/ Münchhausen, som er ejet og avlet af Hestebjerggaard v/ Mette Hansen.

Årets Hoppeføl blev Finess Tuesbøl e. Schwadroneur/ Goldino, ejet og avlet af Rebekka C. Brandorff, mens andenpladsen gik til Phelicity EH e. Urknall/ Irdenkreis, ejet og avlet af Helle Ehlert.

I blandt 2-års hopperne gik førstepladsen til Laisa e. Preussen Party/ Imperio, ejet og avlet af Lollands Varmblod v/ Kaj Olesen, mens andenpladsen gik til Honeypie Selsø e. Schwarzgold/ Lacroze Selsø, ejet og avlet af Stutteri Selsø v/ Janus Haubroe og Camilla Qvistgaard.

Copyright Ridehesten.com
Årets 2-års hoppe - Laisa. Foto: Patricia Kjær Photography

Vinder af endagsprøven, udnævnt til Årets 4-års og ældre hoppe og ligeledes udnævnt til bronzemedaljehoppe blev Havanna e. Syriano/ Induc, ejet af Rebekka C. Brandorff og avlet af Gadebjerggård I/S. Andenpladsen tog Bellissima’stein e. Finckenstein/ Summertime, ejet og avlet af Tony N. Bang.

På andenpladsen i Årets 4-års og ældre hoppe kom Heaven Heartbeat e. Heartbreaker/ Antares, ejet af Rikke og Allan Carlé og avlet af Søren Nissen.

Årets bedste kåringsresultat for 4-års og ældre; Førstepladsen gik til Heaven Heartbeat og andenpladsen til Havanna.

Årets 3-års titel og bedste kåringsresultat blev vundet af Kornelia Carmen e. Millennium/ Hibiskus, ejet og avlet af Stutteri Carmen v/ Leise Pedersen, der vandt en bedækning ved hingsten Heaven Dancer sponsoreret af Kingston Park Warmblood Stud samt et sølvfad sponsoreret af Malermester Per Jensen. Kornelia blev også sølvmedaljehoppe.

Andenpladsen gik til Bellisima’stein e. Finckenstein/ Summertime, ejet og avlet af Tony N. Bang. Bellissima’stein blev også sølvmedaljehoppe.

Copyright Ridehesten.com
Kornelia Carmen - Årets 3-års hoppe. Foto: Patricia Kjær Photography

Af andre særlige præstationer kan nævnes, at Tony N. Bang blev vinderen af årets avlerklasse, hvor præmien var en bedækning ved Lollands Varmblod v/ Kaj Olesen.

Erik Jørgensen blev udnævnt til æresmedlem i trakehner avlsforbundet efter mere end 50 år i trakehneravlen og meget aktiv i forbundet både som dommer, avler og en del af avlsledelsen.

Årets Avler 2021, hvor man udnævner for det forgangne år, blev Steffen Madsen for et superflot avlsarbejde gennem tiden, som virkelig også har vist præstationer på stævnepladserne.

Mest Talentfulde Ekvipage gik til Hannah Marie Bergström Petra von Preussen.

Lørdag aften var der arrangeret fællesspisning i form af grillaften i vognporten på Vilhelmsborg. Her blev Schwadroneurs vandrepokal overrakt, og den gik i år til Mia Hastrup  Mario Gomez på baggrund af ekvipagens flotte præstationer i military.

I dressurklasserne var der både TAF og Equsana’s mesterskab i LA1-LA6 og MB0 til Prix Sct. Georges, og der blev afholdt 4-, 5- og 6-års klasser.

Vinderen af FEI 6-års finalen blev Frederikke Lundgren Skelmose Evora II e. Millennium/ Aston Martin, men vinderen i FEI 5-års finalen blev Sally Line Lundquist Atikki e. Finckenstein/ Schwadroneur, og vinderen i FEI 4-års finalen blev Anders Uve Sjøbeck Hoeck Halifax Lyng e. Schwarzgold/ Aston Martin.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner