Marianne fortsatte succesen i 5-års

03-09-2023 13:02

Trine Askjær-Jørgensen

Marianne Helgstrand skulle direkte fra morgenens 7-års championatsklasse og nåede ikke præmieoverrækkelsen, fordi hun skulle over at ride Pavo og DRF-championatet for 5-års, og succesen fortsatte fra den ene klasse til den anden, hvor det igen blev til en sikker sejr

Nyheden fortsætter efter annoncen

Danish Derby Hestesportsrideklubs første klasse på gårdspladsen ved landstævnet i dressur på Vilhelmsborg, som afvikles i forbindelse med Dansk Varmblods Eliteskue, var Pavo og Dansk Ride Forbunds championater for unge heste, hvor det nu var blevet tid til 5-års hestene.

24 ekvipager var til start, og i blandt dem var flere, som tidligere på året deltog i Dansk Varmblod Unghestechampionat i Herning. Én af dem vandt klassen, nemlig Alkaline e. Secret/ Zalmiak Firfod (opdr. Anette Blangsted), der tidligere på året blev nr. 3 i unghestechampionatet i Herning med Helgstrand-rytter Merita Haggren i sadlen. Siden da har Marianne Helgstrand overtaget tøjlerne på den røde hingst, som hun skulle skynde sig over at få klar til klasse i og med, at hun havde redet 7-års klassen på østanlægget kort forinden.

Med Alkaline fik hun redet endnu en flot tur, som blev belønnet med 8,9 for trav, 8,2 for skridt, 8,8 for galop, 8,7 for ridelighed og 9 for kapacitet, hvilket gav i alt 87,200 og igen en sikker sejr (ligesom i 7-års klassen). 

Copyright Ridehesten.com
Marie Dige Søgaard og Svalegårds Dora. Foto: Ridehesten.com/Juliemaja Søndergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

På andenpladsen blev det Marie Dige Søgaard med Svalegårds Dora e. Hessehøj Donkey Boy/ De Noir (opdr. Stutteri Svalegaard), som blev belønnet 8,2 for trav, 9 for skridt, 8 for galop, 8,3 for ridelighed og 8,6 for kapacitet, hvilket gav i alt 84,200.

Copyright Ridehesten.com
Emma Ahlberg og Jestis Formilliano. Foto: Ridehesten.com/Juliemaja Søndergaard

Emma Ahlberg og Jestis Formilliano e. Fürstenball/ Blue Hors Don Romantic (opdr. Stutteri Jesti v/ J. Søgaard og K. Decker) blev belønnet med 8 for trav, 9 for skridt, 7,7 for galop, 8,1 for ridelighed og 8 for kapacitet, som resulterede i 81,600 og en tredjeplads.

Der blev uddelt i alt seks placeringer. Se klassens resultat.

Stævnets start- og resultatlister.

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen