Blue Hors Santiano og Nanna sejrede

03-09-2023 14:58

Trine Askjær-Jørgensen

Det blev en avlshingst, som med lethed, ynde og masser af udtryk dansede sig til sejren på Vilhelmsborgs gårdplads i Pavo og DRF's championat for 6-årige dressurheste

Nyheden fortsætter efter annoncen

De sidste unge dressurheste, der i dag skulle i ilden, var de 6-årige i Pavo og Dansk Ride Forbunds championater for unge heste ved Danish Derby Hestesportsrideklubs landsstævne i dressur, som afvikles i forbindelse med Dansk Varmblods Eliteskue på Vilhelmsborg.

Her var 16 ekvipager til start, og flere af hestene var efter avlshingsten Revolution, mens klassens eneste deltagende avlshingst løb med sejren.

Blue Hors-rytter Nanna Skodborg Merrald red nemlig Blue Hors Santiano e. Sezuan/ Blue Hors Romanov til flotte 86,600 procentpoint. Dansk varmblodshingsten er opdrættet af stutteri Straight Horse ved Eva Götzche og Mogens Pedersen i Allerød og hed oprindeligt Straight Horse Santiano, men skiftede i forbindelse med salget til Blue Hors navn.

Blue Hors fremstillede i 2020 hingsten i KWPN, og året efter blev han den mest benyttede dressurhingst i det hollandske avlsforbund. Så der i 2022 blev født 253 føl efter ham i Holland og samme år otte føl i Danmark. Santiano, der blev færdigkåret i DV i 2022, flyttede i februar i år hjem til Blue Hors igen, hvor Nanna overtog tøjlerne. Med dagens flotte resultat må hingsten siges at være godt på vej i sporten. Han blev belønnet med 8,9 for trav, 7,6 for skridt, 9 for galop og 8,9 for både ridelighed og kapacitet.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Andenpladsen til klassen gik til Ditte Mikkelsen og den sortbrune vallak San Amorino e. San Amour/ De Niro (opdr. Helle Bjerre Drost), som af dommerne blev belønnet med 8,6 for trav, 7,5 for skridt, 9 for galop og ridelighed samt 8,9 for kapacitet, hvilket gav i alt 86,000.

Copyright Ridehesten.com
Ditte Mikkelsen og San Amorino. Foto: Ridehesten.com/Juliemaja Søndergaard

Frederikke Gram Jacobsen og Roxette e. Revolution/ Quite Easy (opdr. Stutteri Sorgenfri Steffen K. Sunesen) fugte på tredjepladsen med 85,400, mens Michael Søgaard og Cocktail KI e. Blue Hors Don Olymbrio/ Riccione (opdr. Kim Schebye) tog sig af fjerdepladsen med 84,000.

Klassens resultat.

Stævnets start- og resultatlister.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen