Overlegen sejr til Le Grand

03-09-2023 11:27

Trine Askjær-Jørgensen

Dagens første klasse på Vilhelmsborgs østanlæg var kvalifikationen i Pavo og DRF's championater for unge dressurheste, hvor ni 7-årige talenter var til start. Marianne Helgstrand red velgående Le Grand til en sikker sejr

Copyright Ridehesten.com
Marianne Helgstrand og Le Grand. Foto: Ridehesten.com/Aviaja Vindum Hansen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Ved weekendens Dansk Varmblods Eliteskue samt Danish Derby Hestesportsrideklubs landsstævner i springning og dressur startede søndagen på Vilhelmsborgs østanlæg ud med en kvalifikation i Pavo og Dansk Ride Forbunds championater for unge dressurheste, og her var det de 7-årige heste, som var på banen.

Sejren i klassen gik ganske overlegent til Marianne Helgstrand, der med Le Grand e. Grand Galaxy Win/ Sir Sinclair red til intet mindre end 78,411% og allerede først i klassen lagde stor afstand til de resterende ekvipager. De blev belønnet med 82,000% for gangarter og 74,822% for program.

Da Frederikke Gram Jacobsen lidt senere kom på banen, halede hun ind på Marianne. Hun og Foldbergs Dantino e. Dante Weltino/ Blue Hors Romanov (opdr. Fam. Foldberg v/ Stinna Foldberg) blev belønnet med 80,200% for gangarter og 69,821% for program, hvilket gav i alt 75,011% og en andenplads.

Copyright Ridehesten.com
Frederikke Gram Jacobsen og Foldbergs Dantino. Foto: Ridehesten.com/Aviaja Vindum Hansen

På tredjepladsen kom Ida Guldberg og Kgs. Hørgaard Fighter DWB e. Freestyle/ L'espoir (opdr. Laila Roschmann), som fik 79,800% for gangarter og 67,679% for program, hvilket gav i alt 73,740%.

Copyright Ridehesten.com
Ida Guldberg og Kgs. Hørgaard Fighter DWB. Foto: Ridehesten.com/Aviaja Vindum Hansen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Bemærkelsesværdigt var det, at ud af de i alt ni ekvipager, som var til start i klassen, gik den samme rytter igen tre gange. Helene Melsen fra Strandagergaard Rideklub var nemlig til start på hele tre heste. Dermed måtte der lægges et par pauser ind i den ellers korte klasse, så Helene kunne nå at skifte hest og varme op.

Derudover har to af hendes heste den samme far, nemlig Skovens Rafael, mens den tredje er efter Governor. Med Rafael-afkommene, Roger og Ranger, blev hun nr. 4 og 5 og med Gunfire V. DWB nr. 6.

Klassens resultat.

Stævnets start- og resultatlister.

Copyright Ridehesten.com
Helene Melsen og Ranger. Foto: Ridehesten.com/Aviaja Vindum Hansen
Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen