Transport af heste og det rette valg

05-09-2020 11:36

Pia og Ejlif Skøtts smukke ridecenter ligger naturskønt placeret i udkanten af Odense. Mens Pia og datteren Christina har fokus på avl og uddannelse af dressurheste, så driver Ejlif en moderne transportvirksomhed, Odense International Hestetransport samt sælger 2-hestes lastbiler og trailere

Copyright Ridehesten.com
Ejlif Skøtt har drevet sin transportvirksomhed Odense International Hestetransport i 45 år. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen

Lige i udkanten af Odense med Tusindårsskoven i baghaven og den nyanlagte skov, Elmelunden bag foldene ligger Pia og Ejlif Skøtts ridecenter smukt placeret. Både hovedbygningen og staldene er opført i træ, og er dermed i perfekt samspil med de omkringliggende skove.

Familien kan i år fejre 30-års jubilæum på stedet, som de med nænsom hånd har udbygget og renoveret siden de rykkede ind i ’90.

45 år til lands, til vands og i luften
I 45 år har Ejlif transporteret heste – de første år i Danmark, men de senere år har virksomheden udviklet sig til at være specialiseret udelukkende i international hestetransport. I dag har virksomheden fast trafik fra stald til stald i Holland, Belgien, Tyskland, Irland og England, med jævnlige transporter til det meste af Europa alt efter opgave. I samarbejde med førende flyselskaber arrangerer Ejlif også transport til oversøiske destinationer via sin virksomhed ”Horses By Air ApS”.
I stalden har Ejlif nogle pladser til rejseheste, så heste i transit kan samles på Fyn inden rejsen går til hestenes endelige destination.

Copyright Ridehesten.com
Igennem sin virksomhed Equidana Horse Homes ApS sælger Ejlif Skøtt også trailere og to-hestes lastbiler. Foto: Privat

Equidana Horse Homes ApS
Foruden at transportere hestekunder fra hele verden, så handler Ejlif med trailere og to-hestes lastbiler via virksomheden Equidana Horse Homes ApS.
Ejlif forhandler bl.a. to-hestes lastbilen ”Equidana Stablehopper”. – Den har den bedste indretning, jeg har set, hvor hestene står sikkert og komfortabelt, samtidig med at der er god plads til udstyr. Bilerne er bygget på Peugeot Boxer, og kommer også på Fiat Dukato, så man kan få automatgear, og så kommer bilerne med meget standardudstyr. Med en totallængde på 5,98 mtr. klarer den Storebælt til personvognstakst og må køres med alm. B-kørekort. Den har en lasteevne på 1200 kg, hvilket er klassens bedste lasteevne og gør det muligt nu at køre lovligt med 2 store heste. Totalvægt 3500 kg eller alternativt som afgiftsfri lastbil 4250 kg (kræver min. C1 kørekort), forklarer Ejlif. Man bør overveje at udskifte traileren med en lille lastbil, især hvis man køre ofte til træning og konkurrencer, fortsætter han, og han vil gerne rådgive, hvis man er i tvivl om, hvad der er det rette at gøre, ud fra det behov og den økonomi man har.

Christine Krogh Frausing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Christine Krogh Frausing