Tre danskavlede hingste til kåring i Vechta

29-10-2019 10:02
Avl

En af de hingstekåringskollektioner, der er tilgængelig online, er oldenburgerforbundets kollektion af unghingste til kåringen den 21.-23. november, hvor der blandt dressurhingstene er tre danskavlede hingsteaspiranter

Copyright Ridehesten.com
Sally-Ann Hjort Schultz' opdræt efter Revolution. Foto: Design gr. Feldhaus
Nyheden fortsætter efter annoncen

Oldeburgerforbundets kollektion af unghingste byder på 39 springhingste i OS-regi og 40 dressurhingste i OL-regi. Blandt dressurhingstene ser man danskejede eller tidligere danskejede faderhingste som Blue Hors Don Olymbrio, For Romance II, Franklin, Fürstenball, Revolution og Vitalis, lige som DV-hingstene Sezuan og Vincent Maranello ligeledes sønner udtaget til kåringen.

Tre af årets dressurbetonede hingstekandidater er danskavlede:

Californiske Laura Brandt, der også har købt føl på DV's Elitefølauktion, fremstiller kat.nr. 69 e. Asgard's Ibiza/ Hotline/ Alabaster, der er opdrættet af Stutteri Byager ved Mette og Niels Therkelsen i Jægerspris, som tidligere har avlet en hingst, der blev godkendt og solgt ved kåringen i Vechta. Denne Ibiza-søn blev erhvervet af dens amerikanske ejer allerede som føl. Dens mormor Alikantje er indført til Danmark af Stutteri Byager.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Helgstrand Dressage fremstiller kat.nr. 75 e. Revolution/ Belstaff/ Londonderry, der er opdrættet af Sally-Ann Hjort Schultz i Bolderslev. Andreas Helgstrand erhvervede denne hingst som føl på den første Nordic International Sales auktion i 2017 og har sidenhen købt halvpart i dens halvbror, der var dyreste hingsteføl på auktionen i Verden. Mormoren Lavinia S blev oprindelig købt til Danmark fra følauktionen i Verden af Kim Berner, Clausholm.

Helgstrand Dressage fremstiller ligeledes kat.nr. 79 e. Vitalis/ Apache/ Fürst Romancier, der er opdrættet af HP Horses ved Lone Bøegh Henriksen i Hillerød, der har købt moderen som 2-års på Paul Schockemöhles AOS Auktion. Hun er datter af den tidligere årets hoppe i oldenburgerforbundet, Fasine, der er helsøster til hingstene For Romance I og II. Hingsten her lavet ved embryo transfer og som føl solgt som hingsteemne til Helgstrand Dressage.

Herudover har Helgstrand Dressage yderligere to hingste med i kollektionen, kat.nr. 54 e. For Dance/ Quaterback/ Lordanos og kat.nr. 59 e. Foundation/ San Amour I/ Caprimond, mens Blue Hors fremstiller kat.nr. 58 e. For Romance II/ Desperados/ Wolken-Hit.

 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen