Tre danske sejre i Compiègne

03-05-2024 20:06

CDIO Compiègne: Ved det årlige franske Nation Cup-stævne i Compiègne er danskerne kommet særdeles godt fra start, da både Nanna Skodborg Merrald og Sophia Ludvigsen har fået Dannebrog til vejrs - sidstnævnte endda to gange

Copyright Ridehesten.com
De flotte opgivelser i Compiègne. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

En håndfuld danske ryttere er denne uge kørt til Compiègne i Frankrig for at deltage i det årlige CDIO-stævne, som udover Nations Cup også rummer almindelige internationale klasser. Allerede på stævnets første konkurrencedag har der været massiv dansk succes.

Blue Hors-rytteren Nanna Skodborg Merrald har taget tre heste med til det franske stævne, og i morges lagde hun ud med at ride sig ind på en tredjeplads med 70,67% i CDI1* Prix St. Georges på avlshingsten Blue Hors Monte Carlo e. Dream Boy/United. I samme klasse var Carina Cassøe Krüth og Tophøjs Diadora e. Hesselhøj Donkey Boy/Blue Hors Don Romantic (opdr. Anette Nilausen og Niels-Jørgen Johansen) til start, og det endte med en ottendeplads med 67,29%.

En af Nannas upcoming heste, Blue Hors Znickers e. Blue Hors Zack/De Niro, har også fået lov til at komme med til Compiègne for at høste værdifuld erfaring, både med hensyn til den lange transporttid og de imponerende forhold hernede. Den 11-årige vallak tog det hele i stiv arm og sørgede for weekendens første danske sejr i CDI3* Grand Prix med 72,58%.

Det er dog ikke kun Nanna, som repræsenterer Blue Hors her i Compiègne, det gør Sophia Ludvigsen også. Hun har medbragt to heste, og i dag gjorde hun rent bord ved at vinde begge klasser på hver sin hest.

Sophia har overtaget tøjlerne på Blue Hors Touch of Olympic L e. Blue Hors Dom Olymbrio/Fidermark (opdr. Anja & Jan Petersen), og det var ikke blot international debut for ekvipagen - det var sågar stævnedebut. I Ungrytternes Prix St. Georges gik de ind som næstsidste ekvipage, og da klassen var færdig, stod de som vindere af klassen med 70,67%. I samme klasse var Emilie Balling Nissen med Søgaards Secret e. Franziskus/Quaterback (opdr. Annette Hansen) også til start, og de opnåede en syvendeplads med 67,41%.

Som afslutning på en fremragende dag bandt Sophia sløjfen, da hun i U25-rytternes Grand Prix red Blue Hors Quintana e. Quantensprung/Desperados til sejr med 72,41% - over to procent bedre end klassens andenplads.

I morgen vil samtlige af overstående ekvipager være til start igen, ligesom det danske dressurlandshold vil deltage i Nations Cup.

Stævnets start - og resultatlister. 

Hør herunder Sophia sætte lidt flere ord på dagens præstationer i Compiègne

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner