Tredje sejr til Vicky og Dejo i Falsterbo

14-07-2022 18:01

Da Vicky Mathiesen og hesten Dejo i 2017 og 2018 vandt Falsterbo Hunting, var det en vaske ægte sensation og i går lykkedes det igen ekvipagen at ride afsted med sejren og de 40.000 svenske kroner

Efter to års corona-pause var det i går tid til at afholde Falsterbo Hunting igen og her var to danske ryttere til start, nemlig Vicky Mathiesen og Peter Flarup. Startfeltet bestod af 10 ryttere, som arrangørerne havde valgt at invitere til hunting-klassen, som er en klasse der kombinerer ridebanespringning på det store stadion med terrænforhindringer rundt omkring hele området.

I 2017 og 2018 til vandt danske Vicky Mathiesen og hesten Dejo den krævende og populære klasse, mens de i 2019 var blot et enkelt sekund fra at vinde. I går var det heldigvis dem, der var et sekund hurtigere, da de på trods af 16 strafsekunder, alligevel var hurtigere end resten af feltet.

– Det føles absolut fuldstændig fantastisk og det er jo altid en fantastisk oplevelse at ride huntingen i Falsterbo. Der er altid rigtig meget publikum. De er meget engageret og da huntingen er den eneste konkurrence der foregår i det tidsrum, da vi jo rider på alle baner, så samles alt publikum der er tilstede i Falsterbo omkring huntingen og gør det til en unik oplevelse at ride den.

Den ungarsk født hest Dejo, som Vicky købte som 3-års er nu blevet 19 år og han går derfor på pension nu.

– Jeg ville jo rigtig gerne vinde og det gjorde jeg. Det var Dejo's sidste stævne og han skal nu på pension, for han skal ikke have de lange konkurrence- og transportdage længere. Ikke at jeg bare stiller ham væk som pensionist på en fold, det kan han nok ikke affinde sig med, men han skal ikke lave alt det tunge arbejde mere og jeg glæder mig til at han kan få lov at slappe lidt af og samtidig er det jo enormt vemodigt. Jeg kunne sagtens tage ti år mere med min fantastiske hest, men der er ikke ti år mere i ham og han skal slutte mens hans er på toppen. Hvad er bedre end at slutte med med en sejr i Falsterbo Hunting, som jo er den tredje for os. Jeg kan ikke forestille mig noget bedre tidspunkt end at lade ham gå nu, slutter Vicky.

Resultatet af klassen.

Copyright Ridehesten.com
Vicky Mathiesen og Dejó. Foto: Louise Dahlström
Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald