Truelsen bedst i S på Ask

13-08-2023 09:11

Annika Knudsen Lorentsen

S-klassen måtte i går stoppes undervejs i afviklingen af klassen som følge af regnvejr. Men her til morgen kom resten af rytterne til start, og i sidste ende sikrede Benedikte Rie Truelsen sig sejren

Copyright Ridehesten.com
Benedikte Rie Truelsen med Hait Ask. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Både torsdag og fredag viste vejret sig fra sin gode side ved stævnet på Stutteri Ask, og det meste af dagen i går forløb også i tørvejr. Sidst på dagen begyndte vandmasserne dog at få overtaget, og derfor valgte arrangørerne klogeligt at stoppe afviklingen af gårsdagens sidste konkurrence, kort efter den var begyndt. 

Det betød, at S-klassen måtte fortsætte her til morgen, hvor vejret igen var tørt og den store ebbe-flod bane igen var perfekt og klar til konkurrence. 

Copyright Ridehesten.com
Benedikte Rie Truelsen med Hait Ask. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

I klassen var der i alt 23 ekvipager til start, og de 11 af dem formåede at ride fejlfrit og dermed sikre sig en plads i omspringningen, hvor vinderen skulle findes. 

I omspringningen var der igen mange fejlfrie, faktisk hele otte ekvipager, og dermed blev tiden særdeles afgørende. Det blev Benedikte Rie Truelsen med Hait Ask e. Favorit Ask/ Kannan (opdr. Stutteri Ask), der leverede den hurtigste tid og dermed sikrede sig sejren. Dermed kunne arrangørerne fra Stutteri Ask glæde sig over, at en hest der er avlet på stutteriet, vandt stævnets sværeste klasse, hvis man ser bort fra mesterskabsklasser. 

Copyright Ridehesten.com
Caroline Knudsen med Landlyst Contra. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Andenpladsen i S-klassen gik til 18-årige Caroline Knudsen med Landlyst Contra e. E Bøgegårdens Dicapo/ Coronado (opdr. Karina Prinds), som var blot 0,33 sekunder langsommere end dagens vinder. 

Copyright Ridehesten.com
Rikke Haastrup Kristensen med Balouca Z. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Rikke Haastrup Kristensen sikrede sig tredjepladsen med Balouca Z e. Baloubet du Rouet/ Parco (opdr. Annette Grønbæk), og dermed sikrede hun, at top-3 blev besat af ene dygtige kvinder. 

Copyright Ridehesten.com
Søren Møller Rohde med Figeac Ask. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Hjemmebanerytter Søren Møller Rohde leverede et højt niveau i S-klassen, hvor han var til start med hele tre heste. De to af dem placerede han på henholdsvis fjerde- og femtepladsen.

Fjerdepladsen tog han med den 7-årige Figeac Ask e. Favorit Ask/ Carano (opdr. Dorthe og Jens Lommer), som havde debut i 145 cm.

Copyright Ridehesten.com
Søren Møller Rohde med Action Man Ask Z. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Femtepladsen gik til den velspringende avlshingst Action Man Ask Z e. Action-Breaker/ Calvados Z, som de seneste måneder har leveret mange gode resultater både nationalt og internationalt med Stutteri Ask chefberider i sadlen. 

Sidste placering og sjettepladsen i klassen gik til Torben Frandsen med Zapitol S Z e. Zandor Z/ Indorado.

Resultat fra klassen.

Start- og resultatlister.

Copyright Ridehesten.com
Torben Frandsen med Zapitol S Z. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen