TV2 undersøger Helgstrand

20-06-2023 13:02

Mille Albinus Hjermitslev

TV2's dokumentarprogram Operation X har via en muldvarp foretaget skjulte optagelser hos Helgstrand Dressage, der nu tager afstand fra TV2's metoder

Copyright Ridehesten.com
Foto af Andreas Helgstrand fra 2019. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Helgstrand Dressage har tirsdag morgen udgivet en pressemeddelelse, hvori de på forhånd tager afstand fra Operation X, der er et dokumentarprogram på TV2. Andreas Helgstrand, indehaver af Helgstrand Dressage, retter i pressemeddelsen en skarp kritik af TV2's metoder: – Det er utrolig krænkende, og stærkt bekymrende, at vores medarbejdere og jeg har fået krænket privatlivets fred udelukkende for at skabe en spændende dokumentar.

Programmet Operation X har ladet en medarbejder ansætte som hestepasser hos Helgstrand Dressage. Vedkommende har arbejdet som muldvarp og foretaget skjulte optagelser på stedet. Intentionen har angiveligt været at afdække kritisable metoder, blandt andet under tilridning af hestene. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Efterfølgende har TV2 og værten på programmet, Morten Spiegelhauer, kontaktet Helgstrand Dressage med en interviewforespørgsel. 

Helgstrand Dressage har i førnævnte pressemeddelse offentliggjort deres svar til TV2. Heraf fremgår det, at Andreas Helgstrand kun stiller op til interview under præmissen om at få adgang til de skjulte optagelser. Ligeledes forelægges TV2 direkte kritikken i svaret, og der sættes spørgsmålstegn ved, hvorvidt optagelserne er foretaget på lovlig vis. 

/ Helgstrand Dressage

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen